Donuts χωρίς ζάχαρη νηστίσιμα
Donuts Σνακ

Donuts με άρωμα μηλόπιτας

Τα πιο γλυκά και χαριτωμένα donuts, χωρίς ζάχαρη και αυγά!

Αυτή η συνταγή είναι μια τροποποίηση του πρώτου κέικ, που έφτιαξα για να ανεβεί στο μπλογκ, του φημισμένου “φρουτόψωμου”! Τροποποιήθηκε, για να γίνει ντόνατ, με αφορμή το σημερινό εργαστήρι μας με το Αναστασάκι, στο “Συναισθηματίζειν“, όπου θα μαγειρέψουμε παρέα με μικρούς και μεγάλους φίλους! Τα ετοίμασα, λοιπόν, στην χαριτωμένη ντονατσιέρα μας, από Soandjos αλλά για ποικιλία, έψησα και λίγο μείγμα στις φόρμες σιλικόνης, τις έφτιαξα Donut καρδούλα, βάφλα στρογγυλή και τρίγωνη (θα βρείτε και τις φόρμες στο soandjos). Tα τοποθέτησα λοιπόν, στο τραπεζάκι της, να τα βρει, επιστρέφοντας από το σχολείο, όπως κάθε μέρα. Ε… χωρίς υπερβολή, έφαγε 6 μικρά και 2 μεγάλα, δεν μπορούσε να σταματήσει να τρώει και αναρωτήθηκε και η ίδια: “Γιατί είναι τόσο νόστιμα;” Κάντε τα και ίσως, βρείτε και την απάντηση!

Donuts με άρωμα μηλόπιτας

Recipe by VeggieSharkCourse: Χωρίς ζάχαρηCuisine: Πρωινό, ΣνακDifficulty: Εύκολο
Τεμάχια

16

μικρά
Προετοιμασία

10

minutes
Ψήσιμο

15

minutes

Μπορείτε να ψήσετε είτε σε donut maker είτε σε φόρμες σιλοκόνης και στον φούρνο, σα donuts ή και βάφλες.

Υλικά:

  • 100-110 γρ. αλεύρι ολικής

  • 180 ml. γάλα (χρησιμοποίησα σόγιας)

  • 25 γρ. ελαιόλαδο

  • μία μικρή μπανάνα (70 γρ. περίπου)

  • 2 βασιλικοί χουρμάδες

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1/2 κ.γ. κανέλα

  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

  • Προαιρετικά:
  • μισό μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια

  • 1-2 κ.σ. σταφίδες

Εκτέλεση:

  • Βάζω στο μούλτι την μπανάνα, τους χουρμάδες και ένα μέρος από το γάλα. Προαιρετικά, για έξτρα θρέψη, μπορώ να βάλω και σπόρους κάνναβης.
  • Πολτοποιώ και μεταφέρω σε ένα μπολ. Βάζω το υπόλοιπο γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν. Τα ρίχνω στο υγρό μείγμα και ανακατεύω καλά.
  • Προσθέτω την κανέλα, το τζίντζερ και το μήλο με τις σταφίδες, αν θα βάλω.
  • Αν θα ψήσω στο donut maker, χρειάζονται γύρω στα 3-5 λεπτάκια και είναι έτοιμα.
  • Διαφορετικά, μεταφέρω σε κατάλληλες φόρμες και βάζω σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Ψήνω για 20 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς με αέρα. Περιμένω να κρυώσουν και ξεφορμάρω.

Σημειώσεις:

  • Αν έχετε μίνι donut maker, αν βάλετε το μήλο και τις σταφίδες, πιθανόν να μην μπορέσει να κάνει το ντόνατ την τρύπα στη μέση, οπότε αν δεν σας πειράζει καλώς, αλλιώς, μπορείτε να τα παραλείψετε.
  • Αν δεν έχετε βασιλικούς χουρμάδες, βάλτε απλούς, απλώς θα χρειαστεί διπλάσια ποσότητα και να τους μουλιάσετε προηγουμένως.
  • Αν σας περισσέψουν, πράγμα απίθανο, διατηρούνται και κατάψυξη.
Το donut maker για τα πιο χαριτωμένα mini donuts, όπως και πολλά ακόμη χρήσιμα εργαλεία, θα τα βρεις στο soandjos.gr

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x