Πατατοκροκέτες με λαχανικά και τυροσαλάτα
Κεφτεδάκια Κυρίως

Πατατοκροκέτες με λαχανικά και νηστίσιμη τυροσαλάτα

Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για μπουφέ σε πάρτυ αλλά και για πικ-νικ!

Τι να πω για αυτή τη συνταγή;! Είναι από αυτές που έχω αγαπήσει ιδιαίτερα και είμαι και πολύ περήφανη!!! Γιατί είναι υγιεινή, με πρωτεΐνη, γίνεται στον φούρνο και είναι ιδανική από έναν μπουφέ πάρτυ μέχρι το πικ-νικ της Καθαρά Δευτέρας! Μπορείτε ακόμη να κάνετε σουβλάκια λαχανικών και να βάλετε τα πατατομπαλάκια μας ενδιαμεσα! Αποθηκεύονται και στην κατάψυξη και μάλιστα… ψήνονται καλύτερα αν έχουν καταψυχθεί πρώτα! Φτιάξαμε και μία τυροσαλάτα, γεμάτη πρωτεΐνη, για να τις συνοδεύσουμε και να τις βουτάμε μέσα! Το μυστικό υλικό αυτής της συνταγής; Το Κάσιους Βούτυρο από Wild Souls.

Πατατοκροκέτες με λαχανικά και νηστίσιμη τυροσαλάτα

Recipe by VeggieSharkCourse: ΠατατοκροκέτεςCuisine: Νηστίσιμα, ΣυνοδευτικάDifficulty: Μέτρια
Τεμάχια

30

τυροκροκέτες
Προετοιμασία

30

minutes
Ψήσιμο

20

minutes

Με τις αναλογίες αυτές, έφτιαξα 30 πατατοκροκέτες. Αν θέλετε λιγότερες, απλά μοιράστε τα υλικά στη μέση.

Υλικά:

  • 750 γρ. καθαρισμένες πατάτες

  • 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά

  • 1 φλ. αρακάς

  • 1 μικρό καρότο

  • 3 κ.σ. Κάσιους Βούτυρο Wild Souls

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά

  • 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη

  • 1/4 κ.γ. κουρκουμά

  • 1/4 κ.γ. πιπέρι

  • 1/4 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

  • αλάτι προαιρετικά

  • Για την τυροσαλάτα:
  • 120 γρ. τόφου Firm

  • 2 κ.σ. Κάσιους Βούτυρο

  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι

  • 1 κ.γ. κοφτό σκόνη σκόδο

  • Για το πανάρισμα:
  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά & 60 γρ. τριμμένο καρύδι & 2 κ.σ. διατροφική μαγιά

  • 1/2 φλ. γάλα & 1 κ.σ. κορν φλάουρ

  • 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση:

  • Βράζω τις πατάτες να μαλακώσουν και το ίδιο κάνω και με τον αρακά. Μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ ή τα αφήνω μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
  • Τρίβω με την ψιλή μεριά του τρίφτη το καρότο. Παίρνω το εργαλείο που κάνω πουρέ και πολτοποιώ τις πατάτες και τα λαχανικά. Αν δεν έχω εργαλείο, μπορώ να το κάνω και με ένα πιρούνι.
  • Ρίχνω τον κουρκουμά, την πάπρικα, το πιπέρι, το κρεμμύδι σκόνη, τη διατροφική μαγιά και το αλάτι, αν θα χρησιμοποιήσω.
  • Προσθέτω το Κάσιους Βούτυρο και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.
  • Ρίχνω σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύω να ενσωματωθεί.
  • Μπορώ να αφήσω το μείγμα να σφίξει αλλά δεν είναι απαραίτητο, μιας και αυτή τη δουλειά την κάνει το Κάσιους Βούτυρο.
  • Πλάθω σε μπαλάκια, βάρους περίπου 32 γρ. το καθένα.
  • Ετοιμάζω το πανάρισμα: Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι, σε ένα άλλο γάλα με κορν φλάουρ και ανακατεύω με ένα σύρμα.
  • Στο τρίτο μπολ, βάζω τριμμένη φρυγανιά με το καρύδι, τη διατροφική μαγιά και ανακατεύω.
  • Βουτάω το κάθενα μπαλάκι, πρώτα στο αλεύρι, το τινάζω να φύγει το πολύ αλεύρι, το βουτάω στο γάλα, να βραχεί καλά και τέλος, στη φρυγανιά, να σκεπαστεί όλο.
  • Απλώνω σε ένα ταψί, το ένα μπαλάκι δίπλα στο άλλο και τα ψεκάζω με λίγο λαδάκι.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, στους 200 βαθμούς, με αέρα.
  • Για την τυροσαλάτα
  • Μεταφέρω απλώς όλα τα υλικά με τη μισή ποσότητα τόφου και πολτοποιώ, να γίνουν κρέμα.
  • Το υπόλοιπο τόφου, το σπάω με τα χέρια μου, το βάζω το μούλτι και αλέθω ελάχιστα ακόμη. Δεν θέλω να γίνει τελείως κρέμα, γιατί θέλω να θυμίζει λίγο την υφή της τυροσαλάτας.
  • Σερβίρω με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

Recipe Video

Σημειώσεις:

  • Το τριμμένο καρύδι, μπορείτε να το παραλείψετε, αλλά δένει πιο καλά το πανάρισμα και κάνει πιο τραγανές τις κροκέτες.
  • Μπορώ να ψήσω τα μπαλάκια και στο air fryer ή και να τα τηγανίσω.
  • Αν τα καταψύξω και τα ψήσω αργότερα, τα βάζω όπως είναι παγωμένα στο ταψί και ψήνω κανονικά. Μάλιστα, αν κάνω αυτό, θα κρατήσουν ακόμη πιο καλά το σχήμα τους και μετά το ψήσιμο.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x