Γιατί το burger μπορεί να είναι νηστίσιμο και υγιεινό!
Πριν αρχίσω να μοιράζομαι τις συνταγές που έφτιαχνα, μαγείρευα τυχαία! Άλλες φορές πετύχαινα και άλλες όχι. Το πρόβλημα με τις επιτυχημένες συνταγές, ήταν πως δεν θυμόμουν τι είχα βάλει, για να τις κάνω ξανά! Κάπως έτσι έγινε με αυτή τη συνταγή, είχαν περισσέψει κόκκινα φασόλια, είχα και βρασμένα παντζάρια, είπα, αφού ταιριάζουν χρωματικά, γιατί όχι και γευστικά; Και το δοκίμασα! Για καλή μου τύχη, μόλις δοκίμασα τα ψημένα μπιφτέκια, τα οποία ήταν εκπληκτικά, έγραψα τις αναλογίες! Συμφωνήσαμε, έτσι, με την Wild Souls, αυτή να είναι η τελευταία συνταγή του Φλεβάρη, λίγο πριν από την έναρξη της Σαρακοστής και της νηστείας για τους περισσότερους, από τις πιο αγαπημένες μου εποχές του χρόνου, παρεμπιπτόντως! Χρησιμοποιήσαμε το καταπληκτικό προϊόν Ταχίνι με Σπόρους Chia το οποίο, πέραν του ό,τι είναι μια βόμβα ασβεστίου, πρωτεΐνης και ω3, δένει καταπληκτικά τα υλικά μας! Έτσι, φτιάξαμε το απόλυτο burger, στο οποίο βάλαμε και μαγιονέζα, νηστίσιμη φυσικά, με τα πιο αγνά υλικά, χωρίς ηλιέλαιο, αλλά με Κάσιους Βούτυρο Wils Souls.
Σας τρέξαν τα σάλια;
Burger παντζαριού με μαγιονέζα από κάσιους
Course: Κυρίως, BurgerCuisine: Χορτοφαγική, ΝηστίσιμαDifficulty: Μέτρια4
μπιφτέκια30
minutes20
minutesΜε τις αναλογίες αυτές έφτιαξα 4 μεγάλα μπιφτέκια.
Υλικά:
100 γρ. βρασμένο παντζάρι
100 γρ. κόκκινα φασόγια βρασμένα
60 γρ. νιφάδες βρώμης
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κ.σ. γεμάτη Ταχίνι με Σπόρους Chia Wild Souls
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζω τα παντζάρια και τα φασόλια, να μαλακώσουν.
- Μεταφέρω τα βρασμένα παντζάρια, τα φασόλια και το κρεμμύδι στο μούλτι και τα αλέθω, να γίνουν μία πανέμορφη κόκκινη κρέμα.
- Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τις νιφάδες βρώμης, που τις έχω αλέσει ελαφρώς ή και καθόλου, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και το Ταχίνι με σπόρους Τσία.
- Ανακατεύω καλά και αφήνω για 15 λεπτάκια το μείγμα στο ψυγείο, να σφίξει.
- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. Στρώνω αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και πλάθω τα μπιφτέκια μου.
- Εγώ, έπλασα 4 μεγαλούτσικα, γιατί τα ήθελα για μπέργκερ. Αλλιώς, μπορώ να πλάσω περισσότερα, μικρότερα.
- Ψήνω για 20 λεπτά περίπου και τα αφήνω να κρυώσουν και να σφίξουν.
Σημειώσεις:
- Κόκκινα φασόλια, ξερά, βρίσκεις σε καταστήματα με βιολογικά ή χύμα. Αν δεν βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κονσέρβας, που πωλούνται παντού.
- Το Ταχίνι με σπόρους τσία, αντικαθιστά τα αυγά, που συναντάμε συνήθως στις συνταγές για μπιφτέκια και βοηθάει στο να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Την συνταγή για την καταπληκτική μαγιονέζα, θα τη βρείτε στη σελίδα της Wild Souls, πατώντας εδώ.