Μία συνταγή εύκολη, χωρίς αυγά, ούτε καν λιναρόσπορου και χωρίς ζάχαρη.
Σήμερα το πρωί, έκοψα μήλο μαζί με το πρωινό της Αναστασίας! Δεν το έφαγε όλο! Είχα να ετοιμάσω και ταπεράκι για την παράσταση, οπότε σκέφτηκα να κάνω παν-κεικ!!! Βγήκαν εξαιρετικά και εννοείται θα μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας, μήπως και προλάβετε να την κάνετε, για το αυριανό πρωινό σας ή για το ταπεράκι των παιδιών!!!

Pancake μήλου
Course: ΠρωινόCuisine: Χωρίς ζάχαρηDifficulty: ΕύκοληΤεμάχια
10
pancakeΠροετοιμασία
10
minutesΨήσιμο
10
minutesΜε τα υλικά αυτά, φτιάξαμε δέκα μικρά pancake.
Υλικά:
60 γρ. Αλεύρι βρώμης
1 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 φλ. Κεφίρ σόγιας
1/2 φλ. Γάλα σόγιας
1 μεγάλο μήλο (κόκκινο βάλαμε)
1 κ.σ. Βούτυρο καρπού (βάλαμε αμυγδαλοβούτυρο)
λίγο κανελίτσα
Προαιρετικά: 1 κ.σ. Σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση:
- Βάζω λίγη λιπαρή ουσία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πχ λάδι καρύδας και το προθερμαίνω σε μέτρια φωτιά.
- Ξεφλουδίζω το μήλο, το κόβω σε κομμάτια και το βάζω στο μούλτι, μαζί με το κεφίρ και το γάλα και πολτοποιώ, να γίνουν κρέμα.
- Μεταφέρω το μείγμα μου σε ένα μπολ και βάζω το αμυγδαλοβούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου, αν θα βάλω. Ανακατεύω με ένα σύρμα.
- Βάζω το μπέικιν και τα άλευρα και ανακατεύω καλά.
- Με ένα κουτάλι, μεταφέρω μείγμα στο τηγάνι μου και ψήνω για 2-3 λεπτά, μέχρι να μπορώ να το γυρίσω χωρίς να το διαλύσω. Καταλαβαίνω πως είναι έτοιμο, όταν αρχίσει να φουσκώνει γύρω γύρω και να βγάζει μικρές τρυπίτσες στην επιφάνειά του.
- Ψήνω για δυο λεπτάκια και από την άλλη μεριά και… καλή μας όρεξη!
Notes
- Το αλεύρι γ.ο.χ. αν θέλετε το παραλείπετε αλλά χάρη στην γλουτένη που περιέχει δένει ωραία τα πανκεικ μας και τα αφρατεύει όσο πρέπει. Χωρίς αυτό, εξίσου νόστιμα, απλά λίγο πιο υγρά.
- Αντί για κεφίρ μπορείτε να βάλετε γιαούρτι ή εξ ολοκλήρου γάλα.
- Το αλεύρι βρώμης, είναι πολύ απορροφητικό, αν σας φανεί το μείγμα πολύ ρευστό, μην βιαστείτε να προσθέσετε κι άλλο αλεύρι. Δώστε λίγο χρόνο να κάτσει!