Τα μακαρόνια της αγάπης, σε mood Αγίου Βαλεντίνου
Τα μακαρόνια τα αγαπάμε πολύ, σας το έχω ξαναπεί. Δεν θα μπορούσαμε, επομένως, αυτόν τον μήνα, που τείνουν να τον λένε “τον μήνα της αγάπης”, να μην ετοιμάσουμε μία συνταγή για μακαρόνια, σε ένα υπέροχο, κόκκινο, αγαπησιάρικο χρώμα! Με τα παντζάρια να είναι σε αφθονία και το πιο νόστιμο ταχίνι που έχω φάει ποτέ, το Ταχίνι με Φυτικές Ίνες από Wild Souls, φτιάξαμε μία θρεπτική, γευστική και πανέμορφη μακαρονάδα, σε αποχρώσεις μεταξύ κόκκινου και ροζ, για να είναι και επίκαιρη, μιας και κοντοζυγώνει η γιορτή του θεού του έρωτα!
Μακαρονάδα με πέστο παντζαριού
Course: Κυρίως, ΜακαρόνιαDifficulty: Εύκολο4
μερίδες20
minutes10
minutesΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μακαρόνια θέλετε, το Αναστασάκι για αυτή τη συνταγή διάλεξε, κοχυλάκια! Τους πήγε πολύ πάντως το πέστο, μιας και κρατούν και στην κοιλότητά τους σαλτσούλα και είναι ακόμη πιο γευστικά!
Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια της επιλογής σας
2 μεγάλα βρασμένα παντζάρια (ή ψητά για πιο έντονο χρώμα και γεύση)
1/4 φλ. Ταχίνι με Φυτικές Ίνες Wild Souls
1/4 φλ. νερό από τα μακαρόνια, πριν τα σουρώσω
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
2 κ.σ. Σησαμέλαιο Wild Souls για τα μακαρόνια
1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
1 σκ. σκόρδο
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζω τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και πριν τα στραγγίσω, κρατάω 1/4 φλ. νερό.
- Όπως είναι ζεστά, ρίχνω το Σησαμέλαιο και ανακατεύω καλά, ενώ παράλληλα ετοιμάζω το πέστο.
- Βάζω στο μούλτι τα βρασμένα ή ψημένα παντζάρια, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Φτιάχνω μία ομοιόμορφη και παχύρευστη ροζ κρέμα.
- Ρίχνω το πέστο στα ζεστά μακαρόνια και ανακατεύω, να πάει παντού.
Σημειώσεις:
- Αν δεν έχετε Ταχίνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Κάσιους Βούτυρο Wild Souls αλλά προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή ως έχει!