Cheesecake πορτοκάλι με άρωμα μελομακάρονο
Επιδόρπια Τούρτες

Cheesecake πορτοκάλι με άρωμα μελομακάρονο

Σου έμειναν μελομακάρονα; Να ο τρόπος να τα αξιοποιήσεις! Δεν έμειναν; Πάλι σου έχουμε λύση!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά στο σπίτι μας πάντα περισσεύουν μελομακάρονα μετά τις γιορτές! Μην με παρεξηγήσετε, δεν είναι πως δεν τρώμε, είναι πως ψήνω τρεις φορές από τρία ταψιά! Άρα κάποια στιγμή… παθαίνουμε έναν κορεσμό! Αυτά τα μελομακάρονα λοιπόν, που μας συντρόφεψαν σε όλες τις γιορτινές μέρες, το ήξερες πως μπορούν να γίνουν μία πολύ ωραία και νόστιμη βάση για τάρτα ή cheesecake; Κάποτε έφτιαχνα σοκολατένια τάρτα, φέτος όμως αποφασίσαμε σε συνεργασία με την αγαπημένη Wild Souls, να κάνουμε ένα ανάλαφρο και δροσιστικό cheesecake πορτοκάλι! Σε περίπτωση που λιμπιστήκατε το cheesecake μας αλλά δεν έχετε μελομακάρονα, δεν πειράζει! Σας έχουμε εναλλακτική για γρήγορη και εύκολη βάση!

Cheesecake πορτοκάλι με άρωμα μελομακάρονο

Recipe by VeggieSharkCourse: ΕπιδόρπιαCuisine: CheesecakeDifficulty: Εύκολο
Προετοιμασία

2

hours 
Αναμονή

3

hours 

Με τις αναλογίες αυτές, έκανα το Cheesecake των φωτογραφιών, σε ένα τσέρκι με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 22 εκατοστών.

Υλικά:

  • 2 κρέμες καρύδας σε κονσέρβα

  • 120 γρ. Κάσιους Βούτυρο με Βανίλια Μαδαγασκάρης

  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά

  • 2 κ.σ. Μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη Wild Souls

  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας

  • 1/4 κ.γ. αλάτι

  • Για τη βάση:
  • 400 γρ. μελομακάρονα (περίπου 15 μεγάλα)

  • Εναλλακτική βάση:
  • 120 γρ. ηλιόσπορος (ή ό,τι άλλο ξηρό καρπό επιθυμείτε)

  • 150 γρ. νιφάδες βρώμη

  • 150 γρ. βασιλικούς χουρμάδες

  • 2 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο

  • 2-3 κ.σ. νερό

  • 1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

  • Βάζω τις κρέμες καρύδας στην κατάψυξη. Προσοχή! Δεν τις ξεχνάω τελείως! Θέλω απλά να στερεοποιηθεί, όχι να παγώσει τελείως, για να μπορώ να τη διαχωρίσω από το νερό της.
  • Αν θα κάνω βάση με μελομακάρονα, απλώς τα σπάω με τα χέρια μου, χωρίς πολλά από τα καρύδια που έχουν από πάνω, και τα στρώνω στη βάση από το τσέρκι μου. Ιδανικά έχω τοποθετήσει στη βάση είτε διαφανή μεμβράνη, είτε αντικολλητικό χαρτί, αλλά με τρόπο που να περισσεύει από το τσέρκι, για να μπορέσω να το βγάλω πιο εύκολα, όταν θα ναι έτοιμο. Βέβαια, εγώ δεν βγάζω ποτέ τις τούρτες από το τσέρκι. Αφαιρώ απλώς τα πλαϊνά και κόβω σε κομμάτια πάνω στη βάση.
  • Αν δεν έχω μελομακάρονα ή έχω λίγα, βάζω όλα τα υλικά της εναλλακτικής βάσης στο μούλτι και τα πολτοποιώ. Αν δεν έχω μούλτι με μεγάλο κάδο, το κάνω σε δόσεις.
  • Μόλις οι κρέμες καρύδας είναι έτοιμες, έχει διαχωριστεί η κρέμα από το νερό. Με ένα κουτάλι, παίρνω μόνο την κρέμα, χωρίς το νερό και τη βάζω στον κάδο του μίξερ.
  • Ρίχνω και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω για περίπου πέντε λεπτά, με το εργαλείο για τη σαντιγί, για να αφρατέψει. Αν δεν έχω μίξερ, το κάνω με το χέρι.
  • Ρίχνω την κρέμα πάνω από τη βάση, τη στρώνω ομοιόμορφα και μεταφέρω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, να παγώσει τελείως.
Cheesecake πορτοκάλι με άρωμα μελομακάρονο

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x