Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με άρωμα πορτοκάλι
Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με άρωμα πορτοκάλι

Γιορτινά, μυρωδάτα και χωρίς ζάχαρη!

Αυτή είναι μία συνταγή που δουλεύω καιρό τώρα! Ήθελα να είναι ακριβώς όπως τη φαντάστηκα! Να είναι γλυκά αλλά χωρίς ζάχαρη, να είναι μυρωδάτα, να θυμίζουν Χριστούγεννα και να έχουν ένα ζυμαράκι εύπλαστο, που ανοίγει εύκολα και κόβεται σε χαρούμενα, χριστουγεννιάτικα σχέδια! Έχουν και ένα μυστικό συστατικό, που θα σας το αποκαλύψω τώρα, Φουντουκοβούτυρο με Κακάο, από Wild Souls. Ένα βούτυρο που θυμίζει πραλίνα χωρίς όμως να έχει μέσα ίχνος γλυκαντικού! Και πώς γίνεται αυτό; Αν είσαι ο καλύτερος, όλα γίνονται! Τα κουπάτ μας είναι όλα από pandaboo.gr και αν θέλεις κάτι πιο… ξεχωριστό, μπορείς να πάρεις κουπάτ μαζί με σφραγίδες! Έτσι, θα γίνουν τα μπισκότα μας ακόμη πιο όμορφα! Το καλύτερο, σας το άφησα για το τέλος! Σας βρήκαμε και τρόπο να τα στολίσετε, με μία ξεχωριστή πολύχρωμη ζαχαρόπαστα, χωρίς όμως ίχνος ζάχαρης και βλαβερών χρωστικών!

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με άρωμα πορτοκάλι

Recipe by VeggieSharkCourse: ΜπισκόταCuisine: ΧριστούγενναDifficulty: Εύκολο
Τεμάχια

25

μπισκότα
Προετοιμασία

10

minutes
Ψήσιμο

10

minutes

Με αυτές τις αναλογίες, φτιάχνω περίπου 25 μπισκότα, σε κανονικό μέγεθος.

Υλικά:

  • 80 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις

  • 40 γρ. αλεύρι από κεχρί

  • 50 γρ. Φουντουκοβούτυρο με Κακάο

  • 30 γρ. λάδι καρύδας

  • 4 κ.σ. φυτικό γάλα

  • 2 κ.σ. μελάσα Emelia

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ

  • 1/4 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης

  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι (ακέρωτο)

  • Για την επικάλυψη:
  • Φυτικά χρώματα ζαχαροπλαστικής

  • Κάσιους Βούτυρο Wild Souls

  • λίγο νερό

Εκτέλεση:

  • Βάζω σε ένα μπολ τα άλευρα, το μπέικιν, το τζίντζερ, την κανέλα και το ξύσμα. Ανακατεύω καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ, βάζω το Φουντουκοβούτυρο με κακάο, το γάλα, τη μελάσα και το λάδι καρύδας. Ανακατεύω και ομογενοποιώ με ένα σύρμα.
  • Ρίχνω το μείγμα με τα υγρά, στο μείγμα με τα στερέα και ανακατεύω. Ανακατεύω στην αρχή με ένα κουτάλι και μετά με τα χέρια.
  • Φτιάχνω μία μπάλα ζύμης και την τοποθετώ στον πάγκο μου. Με έναν πλάστη, την ανοίγω σε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών, περίπου.
  • Με κουπάτ κόβω τη ζύμη στα σχέδια που επιθυμώ. Αν επιλέξω να τα σφραγίσω, προτείνω να μεταφέρετε την κομμένη ζύμη στο ταψί και να την σφραγίσετε μετά μέσα στο ταψί. Έτσι, μπορείτε να πιέσετε δυνατά και μετά δεν χρειάζεται να μετακινήσετε το κομμάτι.
  • Επαναλαμβάνω τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί. Όση ζύμη περισσεύει, την μαζεύω ξανά σε μπάλα, την ανοίγω με τον πλάστη και φτιάχνω και άλλα μπισκότα.
  • Τοποθετώ σε ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα, για δέκα περίπου λεπτά.
  • Για την επικάλυψη:
  • Τα φυτικά χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι σε μορφή σκόνης. Βάζω λίγη σκόνη σε ένα μπολάκι, ανακατεύω με λίγες σταγόνες νερό για να ρευστοποιηθεί και έπειτα βάζω λίγο Κάσιους Βούτυρο, για να γίνει κρέμα.
  • Γεμίζω σύριγγες και ξεκινάω τη διακόσμηση.
  • Το Κάσιους Βούτυρο έχει την ιδιότητα να σφίγγει μετά από λίγο. Όταν περάσει η ώρα, θα στεγνώσει πάνω στα μπισκότα και θα θυμίζει ζαχαρόπαστα.

Recipe Video

Σημειώσεις:

  • Αν αποφασίσω να τα σφραγίσω, προσοχή να μην τα κόψω πολύ λεπτά, γιατί δεν θα γίνουν καλά. Αν ωστόσο, τα κάνω λεπτά, θα χρειαστεί λιγότερο ψήσιμο και προσοχή, γιατί θα αρπάξουν εύκολα.
  • Το αλεύρι από κεχρί, είναι εξαιρετικής θρεπτικής αξίας και μου αρέσει να το παντρεύω με άλλα άλευρα. Δεν περιέχει γλουτένη και κάνει πολύ νόστιμα και τραγανά μπισκότα. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξ ολοκλήρου αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά να παραλείψετε γιατί θα παραφουσκώσουν.
  • Το ζυμαράκι μας το θέλουμε να είναι λαδερό, για να μπορεί να απλωθεί εύκολα, χωρίς να κολλάει.

Mε τον κωδικό Anastasaki10 έχετε 10% έκπτωση στις αγορές σας σε όλο το Eshop pandaboo.gr

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x