Ρεβίθια σούπα με ταχινολέμονο και κάρι
Κυρίως Σούπες

Ρεβίθια σούπα με ταχινολέμονο

Μία κλασική συνταγή, με μικρές τσαχπινιές, που τα κάνουν λίγο διαφορετικά από ό,τι έχουμε συνηθίσει!

Για σήμερα, που ο καιρός έχει κρυώσει, αποφασίσαμε να σας δείξουμε μία κλασική συνταγή, που πολλές φορές μπορεί να μαγειρεύετε τυχαία και πολλοί ίσως αντιπαθείτε! Σας καταλαβαίνω, γιατί με θυμάμαι και μένα σαν παιδί, να κατεβάζω τα μούτρα μου κάθε φορά που είχαμε ρεβίθια! Κατέληξα να τα λατρεύω και αποφάσισα πως θα δώσω όλα τα φόντα και τα ερεθίσματα στο Αναστασάκι, για να τα αγαπήσει και αυτό! Όσοι μας ακολουθείτε, ξέρετε πως με τα ρεβίθια κάνουμε διάφορες παρασκευές, ακόμη και μπισκότα έχουμε φτιάξει!!! Δεν σας έχουμε δείξει όμως, πώς τα τρώμε στην ατόφια μορφή τους, στην κλασική σούπα με ρεβίθια αλλά με μερικές πινελιές δικές μας, που την κάνουν πιο νόστιμη και ξεχωριστή! Μία από αυτές, είναι το ταχινολέμονο που κάνω, με Tαχίνι Wild Souls, που δένει τη σούπα μας τόσο όμορφα! Έχω άλλη μία πινελιά, αλλά θα είναι το μυστικό συστατικό και θα πρέπει να μπείτε στη συνταγή για να το δείτε!

Ρεβίθια σούπα με ταχινολέμονο

Recipe by VeggieSharkCourse: ΚυρίωςCuisine: Σούπες

Με τις αναλογίες αυτές, φτιάχνω μία κατσαρόλα σούπα για τους τρεις μας, που την τρώμε σχεδόν για δύο μέρες.

Υλικά:

  • 200 γρ. ξερά ρεβίθια (400 γίνονται μετά το βράσιμο)

  • 1 μικρό κρεμμύδι

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2-3 καρότα

  • 2 κ.σ. Ταχίνι Wild Souls

  • Χυμό από ένα λεμόνι

  • 1/2 κ.γ. κάρυ

Εκτέλεση:

  • Μουλιάζω τα ρεβίθια όλο το βράδυ. Αν το ξεχάσω, όπως εγώ, τα βάζω σε βραστό νερό για όση ώρα προλαβαίνω, μέχρι να φουσκώσουν. Αν βιάζομαι, τα βράζω στην χύτρα για 10 λεπτά, από όταν σηκωθεί η βαλβίδα, εγώ βάζω μαζί και τα καρότα, κομμένα σε ροδέλες.
  • Βάζω το κρεμμύδι, με το σκόρδο στο μούλτι και πολτοποιώ τελείως. Τα σοτάρω στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Εγώ, δεν σοτάρω σε λάδι, αλλά βάζω δύο δάχτυλα βραστό νερό και κάνω τη δουλίτσα μου.
  • Βάζω το κάρυ και αλάτι, αν θα χρησιμοποιήσω και ανακατεύω με μία ξύλινη σπάτουλα.
  • Βάζω τα ρεβίθια, που έχω ήδη βράσει και ανακατεύω, να πάνε παντού τα υλικά.
  • Ρίχνω βραστό νερό πάνω από τα ρεβίθια. Αν τα θέλω να γίνουν πιο χυλωμένα, βάζω τόσο νερό, όσο είναι απαραίτητο για να καλύπτει τα ρεβίθια. Αν τα προτιμώ πιο… σούπα, βάζω 1 λίτρο περίπου.
  • Αφήνω να πάρουν μία βράση, σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω μέχρι να δέσουν. Θέλει 10-15 λεπτάκια, περίπου.
  • Στύβω το λεμόνι και βάζω τον χυμό του σε ένα μπολάκι. Βάζω το ταχίνί και 2-3 κ.σ. από το νερό, όπου βράζουν τα ρεβίθια. Ανακατεύω με το σύρμα. Θα δέσει και θα ασπρίσει. Το βάζω μέσα στη σούπα μου, ανακατεύω και αφήνω στο μάτι, για άλλα πέντε λεπτάκια.

Σημειώσεις:

  • Αν δεν έχω χύτρα, βάζω τα μουλιασμένα μου ρεβίθια στην κατσαρόλα, βάζω αρκετό νεράκι και τα αφήνω να πάρουν μία βράση. Τα στραγγίζω και τα ξεπλένω καλά. Έπειτα, κάνω την ίδια διαδικασία, με τη διαφορά πως θα τα αφήσω να σιγοβράσουν περίπου μία ώρα, πριν βάλω το ταχινολέμονο.
  • Αν τα θέλω ακόμη πιο χυλωμένα, μπορώ να πάρω μερικές κουταλιές ρεβίθια από τη σούπα, με λίγο νεράκι και να τα πολτοποιήσω στο μούλτι. Ξαναρίχνω το μείγμα στη σούπα μου και αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις. Τα εύσημα για αυτό το κόλπο, ανήκουν στη μαμά μου, τη Βούλα!

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x