Kεφτεδάκια μπρόκολου με πουρέ παντζαριού
Κεφτεδάκια Κυρίως

Κεφτεδάκια μπρόκολου με κρεμώδη πουρέ παντζάρι

Μία συνταγή γεμάτη θρεπτικά συστατικά!

Συχνά με ρωτάτε, πώς να φάτε τη ροβίτσα! Κάποιοι άλλοι, δεν την έχετε ακούσει ίσως! Είναι ένα πράσινο, μικρούλι όσπριο και πολύ θρεπτικό! Πλούσια σε σίδηρο, πρωτεΐνη, μέταλλα και αντικαρκινικές ιδιότητες! Την παντρέψαμε με μπρόκολο, γεμάτα θρέψη και βιταμίνη C και Φιστικοβούτυρο Αιγίνης Wild Souls που είναι μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Β6, που παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα, όπως η γνωστική ανάπτυξη! Κεφτεδάκια λοιπόν, βόμβα θρέψης και ανάπτυξης! Και αν αυτά όλα δεν σας είναι αρκετά, θα σας πούμε πως τα συνοδέψαμε με πουρέ γλυκούλικο, παιχνιδιάρικο και ροζ, με παντζάρι και Κάσιους Βούτυρο Wild Souls για έξτρα κρεμώδη υφή!

Κεφτεδάκια μπρόκολου με ροζ πουρέ

Recipe by VeggieSharkCourse: ΚυρίωςCuisine: Κεφτεδάκια, ΠουρέςDifficulty: Εύκολο
Τεμάχια

20

κεφτεδάκια
Προετοιμασία

30

minutes
Ψήσιμο

20

minutes

Με τις αναλογίες αυτές, έκανα 20 μικρά κεφτεδάκια και πουρέ για 4 άτομα.

Υλικά (για τα κεφτεδάκια):

  • 100 γρ. ροβίτσα (ζυγισμένη ωμή)

  • 5 μπουκετάκια μπρόκολο

  • 6 κ.σ. νιφάδες βρώμης

  • 2 κ.σ. ποπ αμάρανθου

  • 3 κ.σ. Φιστικοβούτυρο Αιγίνης Wild Souls

  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο

  • Προαιρετικά: 1 κ.γ. αλάτι

  • Για τον πουρέ:
  • 4 μέτριες πατάτες

  • 1 μικρό παντζάρι

  • 1/4 φλ. φυτικό γάλα

  • 40 γρ. Κάσιους Βούτυρο Wild Souls

  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά

  • Προαιρετικά: 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση (για τα κεφτεδάκια):

  • Βράζω τη ροβίτσα και τη στραγγίζω πολύ καλά, να φύγουν όλα τα υγρά της.
  • Τη μεταφέρω σε μούλτι, βάζω μαζί τα μπουκετάκια μπρόκολου (εγώ τα έβαλα ωμά), τις νιφάδες βρώμης και τη σκόνη σκόρδο με το αλάτι, αν θα βάλω. Πολτοποιώ.
  • Μεταφέρω σε ένα μπολ και βάζω το Φιστικοβούτυρο Αιγίνης και τα ποπ αμάρανθου και ανακατεύω. Μεταφέρω στο ψυγείο για μισή ώρα, περίπου και τα αφήνω να σφίξουν.
  • Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. Βάζω αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, πλάθω σε μικρά κεφτεδάκια και τα απλώνω στο ταψί. Ψήνω για 20 λεπτά, περίπου.
  • Για τον πουρέ:
  • Βράζω τις πατάτες και το παντζάρι, να μαλακώσουν.
  • Βάζω το γάλα, τη διατροφική μαγιά, το Κάσιους Βούτυρο και το αλάτι και πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν θέλω να έχει κομματάκια ο πουρές, μπορώ να πολτοποιήσω με το χέρι, με το εργαλείο του πουρέ.
  • Ο πουρές μόλις τον κάνω, είναι αρκετά ρευστός και όσο κρυώνει σφίγγει. Αν θέλω να κάνω σχέδια, μπορώ να βάλω σε ένα πιάτο κουπάτ για μπισκότα και να ρίξω μέσα τον πουρέ, όσο είναι ακόμη ζεστός. Αφήνω να κρυώσει, βάζω το πιάτο στο ψυγείο και μετά, βγάζω τα κουπάτ και είναι έτοιμο!

Σημειώσεις:

  • Τα ποπ αμάρανθου, κάνουν τα κεφτεδάκια πιο αφράτα. Αν δεν έχετε, μπορείτε να βάλετε αλεύρι ή έξτρα νιφάδες βρώμης,
  • Το μπρόκολο, αν το θέλετε πιο μαλακό, μπορείτε να το βάλετε βρασμένο.
  • Τα κεφτεδάκια όταν βγουν από τον φούρνο είναι μαλακά, μην τα παραψήσετε. Όταν κρυώσουν, σφίγγουν.
Κουπάτ μπορείτε να βρείτε εδώ και με τον κωδικό Anastasaki10 έχετε 10% έκπτωση στις αγορές σας.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x