Γευστικές, μυρωδάτες και πολύ πιο γρήγορες από ένα κέικ καρότου! Χωρίς γλυκαντικά και φυσικά βίγκαν!

Αυτές τις βάφλες, πρέπει να τις δοκιμάσετε!!!! Είναι θρεπτικές, μυρωδάτες, χωρίς καθόλου γλυκαντικά και λευκά άλευρα και με μπόλικο καροτάκι! Το καλύτερο σας το είπα; Χρειάζεσαι μόνο ένα μπολ για να τις κάνεις! Τις φτιάξαμε με το υπέροχο Φιστικοβούτυρο Wild Souls! Σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά, μέσα σε λίγα λεπτά, έχεις άρωμα Carrot Cake σε βάφλες!

Βάφλες Carrot Cake
Course: ΠρωινόCuisine: ΒάφλεςDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
5
βάφλεςΠροετοιμασία
5
minutesΨήσιμο
15
minutesΜε τα υλικά αυτά, φτιάχνεις 5-6 μικρές βάφλες.
Υλικά
180 ml. φυτικό γάλα (1 φλ.)
80 γρ. αλεύρι ντίνκελ
35 γρ. αλεύρι βρώμης
50 γρ. Φιστικοβούτυρο Wild Souls
2 μεγάλα καρότα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Τρίβω τα καρότα στην λεπτή μεριά του τρίφτη. Δεν θέλω τα τρίμματα να είναι πολύ μεγάλα γιατί δεν θα ενσωματωθούν.
- Βάζω το γάλα και τα μπαχαρικά και ανακατεύω.
- Ρίχνω το φιστικοβούτυρο και ανακατεύω πάλι. Στο σημείο αυτό, αν θέλω μπορώ να προσθέσω γλυκαντικό, ίσως μελάσα. Εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε.
- Βάζω τα άλευρα και το μπέικιν και ανακατεύω με τη μαρίζ ή με ένα κουτάλι.
- Βάζω λίγο λάδι κάρυδας στις πλάκες της βαφλιέρας και βάζω μείγμα για ψήσιμο. Όταν θα σταματήσει η βαφλιέρα να βγάζει ατμούς, η βάφλα είναι έτοιμη!
Σημειώσεις:
- Το αλεύρι βρώμης έχει την ιδιότητα να απορροφά υγρασία, οπότε αν το μείγμα σας φαίνεται αρκετά ρευστό, αφήστε το για λίγο να κάτσει. Αν το ξεχάσετε όμως, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο γάλα.
- Το αλεύρι ντίνκελ μπορεί να αντικατασταθεί με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
