Μία συνταγή θρεπτική, γεμάτη βιταμίνες και πρωτεΐνη!

Γλυκοπατάτα!!! Νομίζω αυτό το τρόφιμο, δεν έχει ουδέτερες αντιδράσεις! Είτε την λατρεύεις, είτε δεν την αντέχεις! Εγώ κάποτε ανήκα στη δεύτερη κατηγορία, μου φαινόταν πολύ γλυκιά για τα γούστα μου! Αρχίζοντας να μαγειρεύω όμως, την αγάπησα και το Αναστασάκι τη λατρεύει!! Ανάμεσα σε πατάτα και γλυκοπατάτα, θα προτιμήσει πάντα τη δεύτερη!!! Δεν την αδικώ, βέβαια, μιας και θρεπτικά για μένα είναι τόσο ανώτερη, με διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C, σίδηρο, μαγνήσιο, καροτίνη και άλλες βιταμίνες!!! Και μιας και είπα καροτίνη, την παντρέψαμε με καρότο για έξτρα βιταμίνες και με το αγαπημένο υλικό, το ρεβυθάλευρο για έξτρα πρωτεΐνη! Άρα για ακόμη μια φορά, ένα κεφτεδάκι μας, αποτελεί από μόνο του, ένα πλήρες γεύμα!
Μπιφτέκια γλυκοπατάτας
Course: Κεφτεδάκια, ΓλυκοπατάταCuisine: ΚυρίωςDifficulty: Εύκολο10
μπιφτέκια15
minutes20
minutesΜε τα υλικά αυτά, έπλασα 10 κεφτεδάκια, σε μέτριο μέγεθος.
Υλικά:
1 μέτρια γλυκοπατάτα
1 μέτριο καρότο
1 “αυγό” λιναρόσπορου: 1 κ.σ. λιναρόσπορου & 3 κ.σ. νερό
5 κ.σ. ρεβυθάλευρο
2 κ.σ. ποπ αμάρανθου
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/2 κ.γ. βεγκέτα
1/4 κ.γ. κουρκουμάς
Προαιρετικά: αλάτι
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζω το “αυγό” μου: βάζω σε ένα μπολάκι 3 κ.σ. νερό και 1 κ.σ. λιναρόσπορο και ανακατεύω και το αφήνω στην άκρη, για 10 λεπτά περίπου.
- Τρίβω τη γλυκοπατάτα και το καρότο είτε στη χοντρή μεριά του τρίφτη, είτε τα κόβω σε κομμάτια και τα κάνω ένα πέρασμα στο μούλτι.
- Τα στραγγίζω να φύγουν τα υγρά και τα μετάφερω σε ένα μπολ.
- Ρίχνω το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τη διατροφική μαγιά και ανακατεύω.
- Ρίχνω το ρεβυθάλευρο, το “αυγό” λιναρόσπορου ανακατεύω και ρίχνω και τα ποπ αμάρανθου. Ανακατεύω και πλάθω σε μπαλάκια και βάζω για ψήσιμο.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, με αέρα.