Σνακ Τρουφάκια

Αλμυρά Energy Balls

Μία συνταγή γεμάτη θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο… χωρίς ψήσιμο!

Ποιος είπε πως τα energy balls… ή αλλιώς τρουφάκια ενέργειας, πρέπει να είναι μόνο γλυκά; Έχουμε συνηθίσει να πολτοποιούμε χουρμάδες και να φτιάχνουμε υπέροχα γλυκά τρουφάκια συνδυάζοντάς τα με θρεπτικά βούτυρα καρπών. Δεν θα θέλατε όμως και κάτι διαφορτετικό; Κάτι θρεπτικό, χωρίς να έχει γλυκιά γεύση; Τι θα λέγατε αν σας έλεγα πως παρέα με την Wild Souls, καταφέραμε να φτιάξουμε energy balls που θυμίζουν χούμους, μιας και έχουν βάση τα ρεβύθια αλλά τα φέραμε σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή, χρησιμοποιώντας ένα από τα πιο αγαπημένα μου προϊόντα τους: Ταχίνι Αμυγδαλοβούτυρο Φιστικοβούτυρο. Έχουμε έτσι, μία τέλεια πηγή φυτικής πρωτεΐνης και άπειρης ενέργειας, την απόλυτη ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ! Με μια μόλις κουταλιά κερδίζεις τα διατροφικά οφέλη και των τριών καρπών… φανταστείτε τώρα για τι θρέψη μιλάμε, όταν το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε τα energy balls που σας περιγράφω τόση ώρα!

Αλμυρά Energy Balls

Recipe by VeggieSharkCourse: ΣνακCuisine: Energy ballsDifficulty: Εύκολο
Τεμάχια

13

μπαλάκια
Προετοιμασία

30

minutes

Πέρα από τα ρεβύθια που θα χρειαστεί να βράσουμε, είναι μία συνταγή που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Με τις αναλογίες αυτές έκανα 13 μεγάλα μπαλάκια, αν τα πλάσετε μικρότερα, θα σας βγουν πολύ περισσότερα.

Υλικά:

  • 100 γρ. ξερά ρεβύθια (όταν μαγειρευτούν γίνονται σχεδόν διπλάσια)

  • 100 ml. νερό

  • 60 γρ. ξηροί καρποί (έβαλα αμύγδαλα και ηλιόσπορο)

  • 4 κ.σ. Ταχίνι Αμυγδαλοβούτυρο Φιστικοβούτυρο Wild Souls

  • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης & 30 γρ. Έξτρα βρώμη

  • 3 κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος

  • 3 κ.σ. διατροφική μαγιά

  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο

  • Προαιρετικά: αλάτι

  • Για το πασπάλισμα: σουσάμι λευκό και σουσάμι μαύρο

Εκτέλεση:

  • Βράζω τα ρεβύθια να μαλακώσουν. Εγώ τα βάζω για 15 λεπτά στη χύτρα, από όταν σηκωθεί η βαλβίδα.
  • Τα μεταφέρω στο μούλτι, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα 30 γρ. βρώμη.
  • Πολτοποιώ. Αν δεν χωράνε όλα μαζί στο μούλτι, μπορώ να το κάνω σε δόσεις. Μπορώ να ξεκινήσω με τα ρεβύθια, το νερό και το ταχίνι και να φτιάξω ένα χούμους. Να το μεταφέρω σε ένα μπολ και να αλέσω σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Όταν έχω ένα ενιαίο μείγμα, το μεταφέρω σε ένα μπολ και βάζω και τις έξτρα νιφάδες βρώμης, τις οποίες δεν θα αλέσω. Ανακατεύω καλά.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο βάζω σουσάμι, εγώ έβαλα μαύρο και λευκό.
  • Πλάθω σε μπαλάκια και βουτάω το κάθε μπαλάκι στο πιάτο με τα σουσάμια, για να πάνε παντού.
  • Τα αφήνω στο ψυγείο να σφίξουν… και είναι έτοιμα!

Recipe Video

Σημειώσεις:

  • Μόλις τα πλάσω είναι μαλακά, αλλά όσο περνάει η ώρα σφίγγουν.
  • Διατηρούνται μία βδομάδα στο ψυγείο.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x