Flatbread λιναρόσπορου με Ταχίνι με σπόρους Τσία
Σνακ Ψωμιά και πίτες

Flatbread λιναρόσπορου με Ταχίνι με σπόρους Τσία

Flatbread λιναρόσπορου με Ταχίνι με σπόρους Τσία

Σίγουρα με έχετε δει να πασπαλίζω κάθε γεύμα της Αναστασίας, με τα πολύτιμα και θρεπτικά σποράκια! Πώς θα σας φαινόταν αν σε μία απλή πιτούλα, χωρίς αλεύρι, χωρίς μαγιά και διογκωτικά, όπου μπορείς να τη γεμίσεις με ό,τι θέλεις και σε κάθε μπουκιά το παιδί μας παίρνει όλα τα οφέλη του λιναρόσπορου, των σπόρων τσία αλλά και από το ταχίνι, χάρη στο μαγικό προϊόν από Wild Souls Ταχίνι με Σπόρους Chia! Να μιλήσουμε για Ω3 λιπαρά οξέα; Ασβέστιο; Αντιοξειδωτικά; Πρωτεΐνες; Και όλα αυτά, είναι κατάλληλα και ασφαλή για κάθε ηλικία! Αν μπορούσε να δωθεί ένας εναλλακτικός τίτλος στη συνταγή αυτή θα ήταν κρέπες με τα απόλυτα superfood! Είναι με ελάχιστα υλικά, γίνονται πολύ γρήγορα και εύκολα και φυσικά… γεμίσαμε και ταπεράκι για το σχολείο με αυτές!

Flatbread λιναρόσπορου με Ταχίνι με σπόρους Τσία

Flatbread λιναρόσπορου με Ταχίνι με σπόρους Τσία

Recipe by VeggieSharkCourse: Σνακ, Ψωμιά και πίτεςCuisine: Σνακ, ΠρωινόDifficulty: Μέτριο
Τεμάχια

7

πιτούλες
Προετοιμασία

20

minutes
Ψήσιμο

10

minutes

Με τις αναλογίες αυτές και ψήσιμο σε ένα μικρό τηγανάκι, έφτιαξα 7 πιτούλες.

Υλικά:

  • 200 ml. νερό

  • 120 γρ. αλεύρι λιναρόσπορου

  • 40 γρ. Ταχίνι με Σπόρους Chia

  • 2 κ.σ. άμυλο ταπιόκας

  • Προαιρετικά: λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

  • Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι λιναρόσπορου, το άμυλο ταπιόκας και το αλάτι, αν θα βάλω και ανακατεύω.
  • Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το νερό και το ταχίνι και ανακατεύω με το σύρμα.
  • Φέρνω σε βρασμό και κατεβάζω από τη φωτιά.
  • Ρίχνω μέσα το αλεύρι λιναρόσπορου με το άμυλο ταπιόκας και ανακατεύω είτε με ένα κουτάλι, είτε με τη μαρίζ. Όταν θα γίνει μία εύπλαστη μπάλα, το πιάνω στα χέρια μου, με προσοχή να μην καώ.
  • Χωρίζω τη ζύμη σε δύο μέρη και βάζω το ένα μέρος πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Το πατάω λίγο με τα χέρια μου, να γίνει επίπεδο και από πάνω βάζω ακόμη ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
  • Ανοίγω φύλλο, πάχους 2-3 χιλιοστών και με ένα μπολ, που θα χρησιμοποιήσω αντί για κουπάτ, το κόβω σε στρόγγυλο σχήμα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία, όσες φορές χρειαστεί.
  • Στο μεταξύ, ψεκάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζω τις πίτες για ψήσιμο. Ψήνω 2 λεπτά περίπου και με μία σπάτουλα κατάλληλη, τη γυρίζω να ψηθεί και από την άλλη μεριά για ακόμη ένα λεπτάκι.
  • Οι πίτες είναι ελαστικές από μόνες τους, αν έχω αμφιβολία, μπορώ να τις βάλω μέσα σε καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.

Recipe Video

Σημειώσεις:

  • Διατηρούνται ελαστικές στο ψυγείο για μία μέρα, αρκεί να τοποθετηθούν πολύ καλά σκεπασμένες με μεμβράνη.
  • Αλεύρι λιναρόσπορου παίρνω έτοιμο, αλλά αν έχετε ένα πολύ δυνατό μπλέντερ, μπορείτε να αλέσετε μόνοι και να φτιάξετε.
Flatbread λιναρόσπορου με Ταχίνι με σπόρους Τσία

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x