Μπανανοτηγανήτες - χωρίς αυγό
Pancakes/ τηγανήτες Αυγό, χωρίς αυγό! Πρωινό

Μπανανοτηγανήτες – χωρίς αυγό

Θυμίζουν την κλασική τηγανήτα με μπανάνα και αυγό, μόνο που είναι πιο νόστιμες και δεν έχουν αυγό!

Αυτή η συνταγή με πάει πολύ καιρό πίσω! Όταν άρχιζε το Αναστασάκι το ταξίδι των στερεών και τις έκανα εισαγωγές σε όλα τα αλλεργιογόνα, μέσα σε αυτά και το αυγό. Το αυγό, όπως οι περισσότεροι ξέρετε δεν είναι μέσα στο διαιτολόγιό μας αλλά αποφασίσαμε να κάνουμε εισαγωγή στον έκτο μήνα, γιατί το αυγό είναι κάτι με το οποίο θα ρθει σίγουρα σε επαφή στη ζωή της και ήθελα να είμαι σίγουρη για τυχόν αλλεργίες. Αρκετά όμως σας είπα για το αυγό! Όλος αυτός ο πρόλογος είναι για να σας πω πως μία από τις πρώτες παρασκευές που είχα δει όταν έκανα εισαγωγή στο αυγό στο Αναστασάκι, ήταν οι μπανανοτηγανήτες! Διάβαζα θυμάμαι τη συνταγή, και έλεγε πως γίνονται μόνο με αυγό και μπανάνες… και δεν μπορείς να παραλείψεις τα αυγά! Challenge accepted είπα! Και τα κατάφερα! Και μάλιστα είναι ακόμη πιο αφράτες και σίγουρα πιο νόστιμες από τις κλασικές! Για κοπιάστε παρακαλώ!

Μπανανοτηγανήτες – χωρίς αυγό

Recipe by VeggieSharkCourse: Πρωινό, ΣνακCuisine: Αυγό χωρίς αυγόDifficulty: Εύκολο
Τεμάχια

8

τηγανήτες
Προετοιμασία

10

minutes
Ψήσιμο

15

minutes
Total time

25

minutes

Με τις αναλογίες αυτές, φτιάχνω περίπου 8 τηγανήτες.

Υλικά:

  • 100 γρ. μπανάνα

  • 100 ml. φυτικό γάλα ή γιαούρτι

  • 60 γρ. ρεβυθάλευρο

  • 20 γρ. άμυλο ταπιόκας

  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

  • Λίγες σταγόνες λεμόνι

  • Λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

  • Βάζω στο μούλτι την μπανάνα μαζί με το γάλα ή το γιαούρτι και πολτοποιώ.
  • Μεταφέρω σε ένα μπολ. Ρίχνω το ρεβυθάλευρο και το άμυλο ταπιόκας, ιδανικά κοσκινισμένα.
  • Προσθέτω το μπέικιν και λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι.
  • Ανακατεύω καλά, να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και αρχίζω ψήσιμο.
  • Απλώνω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι καρύδας και το προθερμαίνω στη μεσαία σκάλα.
  • Με ένα κουτάλι, ρίχνω μείγμα και ψήνω, μέχρι να γεμίσει τρυπούλες η πάνω μεριά και μετά με μία σπάτουλα, τις γυρίζω να ψηθούν και από την άλλη.

Recipe Video

Σημειώσεις:

  • Διατηρούνται και στην κατάψυξη.
  • Αν τις κάνετε με γιαούρτι αντί για γάλα, γίνονται πιο αφράτες, φαίνεται και στο βίντεο.
  • Μου έχουν πει πως αντί για άμυλο ταπιόκας, χρησιμοποίησαν κορν φλάουρ, έγιναν, αλλά με την ταπιόκα, είναι ακόμη πιο αφράτες!

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x