Μπισκότα Σνακ

Μπισκοτένια ζωάκια με αλεύρι ντίνκελ

Μπισκοτάκια με αλεύρι ντίνκελ, σε χαρούμενα σχέδια

Jump to Recipe

Φυσικά πίσω και από αυτή τη συνταγή υπάρχει μία ιστορία! Πήγαμε σε βάφτιση με το Αναστασάκι! Τα αποτελέσματα ήταν δύο: έγινε παπάς και αυτή και κάνει βάφτιση σε μία κούκλα που την έχουμε ονομάσει Στάθη και δεύτερον… είδε κάτι χαρούμενα μπισκοτάκια, σε σχήμα ζωάκι. Εννοείται έφαγε! Αλλά δεν μπόρεσε να το φάει όλο και φυσικά το υπόλοιπο το πέταξα! Το απόγευμα το θυμήθηκε! Της υποσχέθηκα λοιπόν, πως θα βρω τρόπο και σύντομα θα φτιάξουμε και μεις τα δικά μας ζωάκια! Έβαλα μπρος λοιπόν, η συνταγή βγήκε επιτυχημένη αμέσως, αλλά δεν είχα αρκετά κουπάτ με ζώα και η κυρία ζητούσε ελέφαντες, λιοντάρια και ζέβρες. Παρήγγειλα λοιπόν και κουπάτ και σας τα παρουσιάζω!!! Με αλεύρι ντίνκελ, χωρίς λευκή ζάχαρη και χωρίς βούτυρο!

Μπισκοτένια ζωάκια

Recipe by VeggieSharkCourse: ΣνακCuisine: ΜπισκόταDifficulty: Μέτρια
Τεμάχια

15

μπισκοτάκια
Προετοιμασία

20

minutes
Ψήσιμο

12

minutes

Υλικά:

  • 125 γρ. αλεύρι ντίνκελ

  • 55 γρ. λάδι καρύδας

  • 2,5 – 3 κ.σ. φυτικό γάλα

  • 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνω τον φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα.
  • Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν, ιδανικά κοσκινισμένα.
  • Ρίχνω τη ζάχαρη καρύδας, αν θα χρησιμοποιήσω και ανακατεύω καλά.
  • Ρίχνω το λάδι καρύδας, λιωμένο και ανακατεύω με ένα κουτάλι.
  • Βάζω σταδιακά το γάλα μου και ανακατεύω με ένα κουτάλι. Μην το ρίξετε όλο μαζί. Θέλω να έχω ένα μείγμα εύπλαστο, που δεν κολλάει στα χέρια αλλά και δεν τρίβεται. Θεωρητικά δεν πρέπει να χρειαστείτε πάνω από 3 κουταλιές της σούπας.
  • Πλάθω τη ζύμη μου σε σχήμα μπάλας και τη βάζω πάνω σε λαδόκολλα. Από πάνω βάζω άλλη λαδόκολλα και με έναν πλάστη, ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 2-3 χιλιοστών.
  • Με κουπάτ της προτίμησής μου, κόβω τη ζύμη στο σχήμα που επιθυμώ. Εγώ χρησιμοποίησα αυτά, που έχουν μαζί και σφραγίδα, για να φαίνονται τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από τα ζωάκια.
  • Τα απλώνω σε ταψί όπου έχω απλώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω για 12 λεπτά περίπου. Όσο πιο λεπτά τα έχω κάνει, τόσο λιγότερη ώρα θα χρειαστούν και τόσο πιο εύκολα αρπάζουν.
  • Τα αφήνω να κρυώσουν και απολαμβάνω.

Σημειώσεις:

  • Αν θέλω παραλείπω τη ζάχαρη και τα κάνω σα κρακεράκια.
  • Όταν η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 20-22 βαθμούς, τα διατηρούσα σε γυάλινο μπολ, στον πάγκο της κουζίνας. Με τον καύσωνα, δεν αφήνω τίποτα έξω, τα βάζω στο ψυγείο.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x