Κράκερ Σνακ

Κρακεράκια ρεβυθιού

Τυρένια κρακεράκια, χωρίς τυρί, νηστίσιμα και θρεπτικά.

Όλοι λίγο πολύ, γνωρίζουμε αυτά τα μικρά κρακεράκια, μέσα σε κάτι μεγάλα πλαστικά βάζα, από το σούπερ μάρκετ. Αυτά που ξεκινάς να φας 1-2 αλλά καταλήγεις να τρως όλο το βάζο; Αυτά που επειδή έχουν χαριτωμένα σχέδια, ψαράκια, αστεράκια κλπ, μπορεί να εμφανιστούν μπροστά μας και σε παιδικές χαρές ή σε κάποιο παιδικό πάρτυ! Αυτά λοιπόν, εμφανίστηκαν και μπροστά στο Αναστασάκι και αμέσως, μου δημιουργήθηκε η έντονη ανάγκη, να φτιάξω και γω! Μετά από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες, τα κατάφερα! Είναι τέλεια! Τα έφαγε και ο μπαμπάς μας, με τις χούφτες! Έχουν τυρένια γεύση, χωρίς να έχουν τυρί και… φτιάξτε τα! Μην χάνετε καιρό!

Τυρένια κρακεράκια – χωρίς τυρί

Recipe by VeggieSharkCourse: Κράκερ, ΣνακDifficulty: Μέτρια
Τεμάχια

60

κρακεράκια
Προετοιμασία

20

minutes
Ψήσιμο

10

minutes

ΥΛΙΚΑ:

  • 100 γρ. αλεύρι ντίνκελ

  • 25 γρ. ρεβυθάλευρο

  • 55 γρ. ελαιόλαδο

  • 5-5,5 κ.σ. φυτικό γάλα

  • 3 κ.σ. διατροφική μαγιά

  • 1 κ.γ. κοφρό μπέικιν πάουντερ

  • Προαιρετικά: αλάτι, κουρκουμά, σκόνη σκόρδο και ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζω σε ένα μπολ τα άλευρα και το μπέικιν. Αν θέλω τα κοσκινίζω.
  • Προσθέτω τα μπαχαρικά και το αλάτι και ανακατεύω. Από δοσολογίες, έβαλα περίπου 1/4 κ.γ. από το καθένα.
  • Βάζω και τη διατροφική μαγιά και ανακατεύω.
  • Ρίχνω το ελαιόλαδο και ανακατεύω με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνω σταδιακά το γάλα. Θέλω να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, να μην τρίβεται αλλά να μην το παρακάνω με το γάλα και γίνει λάσπη.
  • Την πλάθω σε μία μπάλα και τη βάζω πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Βάζω από πάνω ένα ακόμη κομμάτι χαρτί και με έναν πλάστη την ανοίγω σε φύλλο, πάχους περίπου 2-3 χιλιοστά.
  • Με κουπάτ, κόβω στο σχήμα που θέλω, όσο πιο μικρά κουπάτ χρησιμοποιήσω, τόσο πιο πολλά κρακεράκια θα βγουν. Τοποθετώ σε ταψί, όπου έχω απλώσει προηγουμένως αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνω στους 175 βαθμούς, για 7-10 λεπτά περίπου.

Recipe Video

Σημειώσεις:

  • Εμείς χρησιμοποιήσαμε μικρά, με σχεδιάκια λαγουδάκια, καρδούλες, ψαράκια κλπ γιατί ήθελα να θυμίζουν τα κλασικά κράκερ που παίρνουμε από το σούπερ μάρκετ.
  • Διατηρούνται σε βάζο, στον πάγκο της κουζίνας για 3 μέρες. Στις πολλές ζέστες, τα έβαλα στο ψυγείο και τα διατήρησα για μία βδομάδα, χωρίς να μαλακώσουν καθόλου.
  • Δεν έχω δοκιμάσει να τα κάνω με άλλα άλευρα. Αν κάποιος δοκιμάσει, ας γράψει ένα σχόλιο, να μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι.
  • Μπορείτε να βάλετε μυρωδικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σας ή και καθόλου, αν δεν θέλετε.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x