Κεφτεδάκια Κυρίως

Μπιφτέκια λαχανικών

Μια συνταγή πολύ εύκολη, νόστιμη που πρέπει να δοκιμάσετε όλοι!

Jump to Recipe

Μπιφτέκια φτιάχνουμε κάθε βδομάδα σχεδόν, είτε με τόφου είτε με όσπρια. Ομολογώ όμως, πως μπιφτέκι λαχανικών δεν είχα φτιάξει ξανά! Δεν ξέρω γιατί! Ίσως γιατί προτιμώ τα λαχανικά μας να τα τρώμε σα λαχανικά και τα μπιφτέκια μας να είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης. Αυτή τη φορά όμως, είχα την ιδέα, να τα παντρέψω όλα αυτά και να φτιάξω το δικό μας μπιφτέκι λαχανικών, που αποτελεί μόνο του ένα πλήρες γεύμα, αφού συνδυάζει πρωτεΐνες – βιταμίνες και άμυλο.

Υλικά:

  • Πατάτες: Είναι ένας διαφορετικός τρόπος να φάμε πατάτες! Δίνουν ωραία συνοχή στα υλικά, γεύση, χρώμα! Θα τις βράσω καλά, σα να θέλω να κάνω πουρέ.
  • Καρότο: Τόσο θρεπτικά και αγαπημένα. καλή πηγή Βιταμινών C και E και περιέχουν μικρές ποσότητες Μαγνησίου, Ασβεστίου, Σιδήρου και Νατρίου. Μπορείτε να τα τρίψετε ή να τα ψιλοκόψετε σε κυβάκια. Αν το κόψετε σε κυβάκια, θα χρειαστεί να το βράσετε λιγάκι για να μαλακώσει.
  • Αρακάς: Μία από τις δύο πηγές πρωτεΐνης της συνταγής! Τον αγαπάμε πολύ για τη γλυκιά του γεύση και την θρεπτική του αξία.
  • Καλαμπόκι: Αρέσει πολύ στο Αναστασάκι, μου ταιριάζει πολύ με τον αρακά. Χρησιμοποίησα κατεψυγμένο.
  • Ρεβυθάλευρο: Η δεύτερη πηγή πρωτεΐνης της συνταγής. Δεν είναι σε μεγάλη ποσότητα αλλά συνδυαστικά με τον αρακά, κάνουν δουλίτσα! Επίσης, μαζί με την πατάτα, δένουν τα υλικά μας.
  • Γάλα: Χρησιμοποίησα μικρή ποσότητα, φυτικού γάλατος σόγιας, ίσα ίσα για να αλέσω τις πατάτες πιο εύκολα.
  • Ελαιόλαδο
  • Διατροφική μαγιά: Είναι προϊόν φυσικής ζύμωσης ενός συγκεκριμένου ζυμομύκητα, του Saccharomyces cerevisiae. Δεν περιέχει γλουτένη, αλάτι, είναι κατάλληλη από την έναρξη των στερεών τροφών σε ένα βρεφάκι. Πλούσια σε Β12, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Έχει γεύση τυρένια και είναι εξαιρετικό υλικό για παρασκευές όπου θέλεις να αντικαταστήσεις το τυρί. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
  • Μπαχαρικά και μυρωδικά: Κουρκουμά και δυόσμο χρησιμοποίησα. Αλάτι επίσης, αν έχετε παιδάκι άνω του έτους και πιπέρι κατά βούληση.

Μπιφτέκια λαχανικών

Recipe by VeggieSharkCourse: Μπιφτέκια Λαχανικών, ΚεφτεδάκιαCuisine: ΚυρίωςDifficulty: Εύκολο
Τεμάχια

8

μπιφτέκια
Προετοιμασία

20

minutes
Ψήσιμο

20

minutes

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 μέτριες πατάτες

  • 1 φλ. αρακάς

  • 1/2 φλ. καλαμπόκι

  • 1 μέτριο καρότο

  • 20 ml. φυτικό γάλα

  • 3 κ.σ. ρεβυθάλευρο

  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. ξερός δυόσμος

  • 1/2 κ.γ. κουρκουμάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βράζω τις πατάτες να μαλακώσουν, το καλαμπόκι, τον αρακά. Αν κόψω το καρότο σε κυβάκια και δεν το τρίψω, θα χρειαστεί να το βράσω λιγάκι και αυτό.
  • Βάζω σε ένα μπολ τις πατάτες, κομμένες σε κομμάτια, το γάλα και το ελαιόλαδο. Με το εργαλείο που κάνω τον πουρέ τις λιώνω. Αν θέλω, μπορώ να το κάνω και με το ραβδομπλέντερ.
  • Προσθέτω τον κουρκουμά, τη διατροφική μαγιά, τον δυόσμο και το αλάτι, αν θα χρησιμοποιήσω. Ανακατεύω καλά.
  • Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, τον αρακά, το καλαμπόκι, το καρότο και το ρεβυθάλευρο και ανακατεύω.
  • Το μείγμα μου είναι αρκετά σφιχτό, δεν χρειάζεται επιπλέον χρόνο στο ψυγείο. Επομένως, μπορώ να σχηματίσω απευθείας τα μπιφτέκια μου.
  • Τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο, σε ταψί όπου έχω απλώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν από πάνω ένα ωραίο, χρυσό χρώμα.

Σημειώσεις:

  • Εγώ, τα έπλασα σε μέτριο μέγεθος και βγήκαν περίπου 8 τεμάχια.
  • Θα ταίριαζε ωραία και κάποιο φυτικό τυράκι μέσα, αν θέλετε.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x