Είναι αγαπημένη συνταγή, την πρωτοείδαμε τα Χριστούγεννα και την επαναφέραμε τώρα για Πάσχα!

Δεν μπορούσαμε να μην επαναφέρουμε αυτή την πανεύκολη και αγαπημένη συνταγή για να κάνουμε σοκολατάκια σε όμορφα πασχαλινά σχεδιάκια. Πήραμε φόρμες σιλικόνης με υπέροχα χαρούμενα σχέδια και τα φτιάξαμε παρεούλα! Σοκολατένια αυγουλάκια, κοτοπουλάκια, λαγουδάκια με τρία βασικά υλικά που γίνονται στο άψε σβήσε! Αυτή τη φορά, όταν μου ζήτησε το Αναστασάκι σοκολατάκια, μας είχε τελειώσει η μελάσα και τα κάναμε με σιρόπι σφενδάμου. Τη συνταγή αυτή την αγαπώ, γιατί δεν είναι της υπομονής αλλά της παιδικής ανυπομονησίας, μιας και παγώνουν πολύ γρήγορα, ειδικά αν τα κάνετε σε τόσο μικρό και γλυκό μέγεθος, όπως εμείς!
Υλικά:
- Λάδι καρύδας: Απαραίτητο συστατικό καθώς έχει την ιδιότητα, όταν παγώνει να στερεοποιείται και είναι αυτό που θα μετατρέψει το κακάο μας σε σοκολάτα. Θεωρητικά μπορείτε να κάνετε και σοκολάτα με βούτυρο κακάο, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.
- Κακάο ωμό και χαρουπάλευρο: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξ ολοκλήρου κακάο, ή χαρουπάλευρο. Εγώ επέλεξα να τα συνδυάσω για να πάρω τα θρεπτικά συστατικά και των δύο. Αν χρησιμοποιήσετε μόνο κακάο, πιθανόν να χρειαστεί πιο πολύ γλυκαντικό, μιας και είναι πικρό ενώ το χαρουπάλευρο έχει μια φυσική γκυκάδα. Αν, από την άλλη, χρησιμοποιήσετε μόνο χαρουπάλευρο, στα μικρά σας που δεν έχουν γευτεί ποτέ τη σοκολάτα λογικά θα αρέσει, αλλά σε κάποιον που ξέρει τη γεύση της σοκολάτας, θα του φανεί λίγο έντονο το χαρούπι.
- Σιρόπι σφενδάμου: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε γλυκαντικό σε μορφή σιροπιού έχετε. Η ποσότητα αυξομειώνεται, ανάλογα με τα γούστα σας. Τα έχω κάνει και με μελάσα και γίνονται εξίσου νόστιμα.
Πασχαλινά σοκολατάκια
Course: ΣοκολατάκιαCuisine: Επιδόρπια, ΠάσχαDifficulty: Εύκολο24
σοκολατάκια5
minutes20
minutesΜε τις δοσολογίες αυτές έκανα 24 μικρά σοκολατάκια, στις φόρμες που βλέπετε στις πιο πάνω φωτογραφίες.
ΥΛΙΚΑ:
55 γρ. λάδι καρύδας (το μέτρησα σε στερεή μορφή)
3 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. χαρουπάλευρο
35 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή μελάσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Λιώνω το λάδι καρύδας.
- Το βάζω σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά.
- Μεταφέρω σε φόρμες σιλικόνης για σοκολατάκια.
- Το βάζω στο ψυγείο και αφήνω να κρυώσει και να σφίξει. Τα δικά μας ήταν έτοιμα σε 20 λεπτά, γιατί ήταν πολύ μικρά σε μέγεθος.
Σημειώσεις:
- Διατηρούνται στο ψυγείο.
- Αν θέλω, βάζω στο μείγμα ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο θέλω (βλ. αναλυτικές οδηγίες)
