Pancakes/ τηγανήτες Πρωινό

Pancake ακτινίδιο

Μία συνταγή χωρίς ζάχαρη, λάδι και λευκό αλεύρι.

Jump to Recipe

Αυτή η συνταγή προέκυψε ένα πρωινό, παρέα κλασικά με το Αναστασάκι, έχοντας αρκετά ακτινίδια στη φρουτιέρα μας και κάτι ώριμες μπανάνες. Το κουκουτσάκι μου, που λέτε, είχε κάνει μία παύση τον τελευταίο μήνα και δεν έτρωγε ακτινίδια, γιατί λέει: “Έχουν μέλισσες!”. Τι να κάνω κι εγώ, είπα θα τα κάνουμε παρεούλα ωραιότατα πανκέικ, μήπως τα δει με άλλο μάτι. Τα καθάρισα και τα κόψαμε μαζί σε κομμάτια και πριν τα βάλουμε στο μούλτι, είχε φάει μισό ακτινίδιο! Όταν τα ξαναέκανα, για να μετρήσω καλύτερα δοσολογίες και να φωτογραφίσω, μου άρπαξε το ακτινίδιο του ντεκόρ και άρχισε να το τρώει! Ναι, έτσι, χωρίς να με αφήσει να το καθαρίσω, σα να έτρωγε φέτα καρπούζι! Τα συμπεράσματα δικά σας!

Υλικά:

  • Αλεύρι βρώμης: Η βρώμη για μένα είναι πολύ αγαπημένο υλικό, τη θεωρώ υπερτροφή, με καλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Το αλεύρι βρώμης είναι στην ουσία αλεσμένη βρώμη, κοσκινισμένη για να γίνει πιο… αλευρωειδής, αν υπάρχει αυτή η λέξη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλλά ίσως αλλάξουν λίγο η αναλογίες και χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λιγότερο γάλα.
  • Φυτικό γάλα: Χρησιμοποιώ γάλα σόγιας αλλά μπορείτε να βάλετε ό,τι έχετε. Προσοχή μόνο, γιατί πολλά φυτικά γάλατα έχουν ζάχαρη.
  • Ακτινίδια: Έχουν περισσότερη βιταμίνη c από τα πορτοκάλια και μεγάλη θρεπτική αξία.
  • Μπανάνα: ‘Οσο πιο ώριμη, τόσο το καλύτερο.
  • Μπέικιν πάουντερ: Το απαραίτητο διογκωτικό της συνταγής, που ενεργοποιείται χάρη στη βιταμίνη c από τα ακτινίδια.
  • Αμυγδαλοβούτυρο: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι βούτυρο καρπών θέλετε ή και να το παραλείψετε. Εγώ χρησιμοποιήσα αμυγδαλοβούτυρο.

Pancake ακτινίδιο

Recipe by VeggieSharkCourse: ΠρωινόCuisine: PancakeDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

15

μεγάλα pancake
Προετοιμασία

5

minutes
Ψήσιμο

15

minutes

Οι μερίδες είναι ανάλογες του μεγέθους που θα επιλέξετε να κάνετε τα pancake σας. Όταν έκανα τα μωράκια pancake, δεν μέτρησα, γιατί βγήκαν τρεις ντουζίνες, όπως βλέπετε.

ΥΛΙΚΑ:

  • 100 γρ. αλεύρι βρώμης

  • 100 ml. φυτικό γάλα

  • 3 μέτρια ακτινίδια

  • 1 μπανάνα ώριμη

  • 1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζω στο μούλτι τη μπανάνα, τα ακτινίδια, το γάλα και το αμυγδαλοβούτυρο και κάνω μία ωραία φρουτόκρεμα, πολτοποιώντας τα.
  • Μεταφέρω σε ένα μπολ, ρίχνω το μπέικιν και το αλεύρι, ιδανικά κοσκινισμένο. Ανακατεύω καλά.
  • Το αφήνω να “κάτσει” 2-3 λεπτά, γιατί η βρώμη έχει την τάση να είναι απορροφητική επομένως μπορεί στην αρχή να μου φανεί αραιό το μείγμα και να προσθέσω περιττό αλεύρι.
  • Προθερμαίνω το τηγάνι μου σε μέτρια θερμοκρασία και λαδώνω ελαφρώς με λίγο λάδι καρύδας.
  • Αν θέλω να κάνω μωράκια-μίνι πανκέικ, θα με βολέψει να χρησιμοποιήσω κουταλάκι του γλυκού.
  • Μπορώ να παίρνω και με μεγαλύτερη κουτάλα και να κάνω μεγαλύτερα πανκέικ. Όπως και να έχει, μην τα βάζετε πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί θα σας δυσκολέψει το γύρισμα.
  • Ψήνω για λίγα λεπτά από τη μία μεριά και όταν μπορώ, με ειδική σπάτουλα, τα γυρίζω να ψηθούν και από την άλλη.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x