Μία συνταγή πολυ εύκολη, με 5 υλικά, εκ των οποίων το ένα είναι το νερό!
Η ιδέα για τη συνταγή αυτή ήρθε ένα πεινασμένο βράδυ. Η μαμά Σοφία, πεινούσε, ήθελε κάτι ζεστό και σοκολατένιο και θυμήθηκε τις κρέμες στιγμής, γνωστής εταιρίας. Ξεκίνησα να κάνω το πείραμά μου και στην πορεία, διαπίστωσα πως δεν έχω κορν φλάουρ! Έτσι, οι κρεμούλες αυτές, έγιναν χωρίς άμυλο καλαμποκιού, αλλά με κάποιο άλλο υλικό, που ξέρετε πόσο το αγαπώ και αν το έχετε προμηθευτεί για να φτιάχνετε τα ρολάκια αυγού, χωρίς αυγό, να η ευκαιρία σας, να το αξιοποιήσετε και κάπου αλλού!
Τέλεια ιδέα για σνακ αλλά και για κέρασμα, σε περίπτωση που έχετε καλεσμένους… όλων των ηλικιών.
Υλικά:
- Γάλα: Χρησιμοποίησα, όπως πάντα, φυτικό γάλα σόγιας, χωρίς ζάχαρη αλλά θεωρητικά, μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε γάλα.
- Νερό: Συμπλήρωσα λίγο νεράκι, για να κάνω οικονομία στο γάλα να σας πω την αλήθεια. Αν θέλετε, μπορείτε να το κάνετε εξ ολοκλήρου με γάλα.
- Κακάο: Ήθελα κάτι σοκολατένιο, επομένως αυτή τη φορά, χρησιμοποίησα μόνο κακάο και καθόλου χαρουπάλευρο. Δεν το έχω δοκιμάσει με χαρουπάλευρο για να σας πω την αλήθεια, αλλά δεν βρίσκω λόγο για να μη σας πετύχει.
- Άμυλο ταπιόκας: Είναι άμυλο που εξάγεται από τη ρίζα της κασάβα. Είναι άγευστο, χωρίς γλουτένη και χρησιμοποιείται ως πηκτικό μέσο στα τρόφιμα. Επίσης παρέχει σε μικρές δόσεις, Κάλιο, Μαγνήσιο, Βιταμίνη C. Μπορείτε φυσικά, να αντικαταστήσετε με άμυλο καλαμποκιού.
- Σιρόπι σφενδάμου: Το γλυκαντικό της συνταγής. Το κάνω και με μελάσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε θέλετε.
- Για topping, μπορείτε να βάλετε φρούτα, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας.
- Για βάση, αν θέλετε, μπορείτε να τρίψετε κάποιο κράκερ ή κάποιο μπισκότο χωρίς ζάχαρη. Σας προτείνουμε αυτά τα σπιτικά digestive. Μπορείτε επίσης, να βάλετε κάποια μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.
Κρέμα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Course: ΕπιδόρπιοCuisine: Γλυκό, ΣοκολάταDifficulty: Εύκολο4
ποτηράκια5
minutes5
minutesυλικα:
250 ml. φυτικό γάλα
100 ml. νερό
50 γρ. άμυλο ταπιόκας
60 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή μελάσα
3 κ.σ. κακάο
- Για τη βάση:
Μπισκότα τύπου digestive ή κράκερ ή μαρμελάδα
- Για την επικάλυψη:
Γιαούρτι σόγιας
Φράουλες
Μύρτιλλα
Τριμμένο καρύδι
εκτελεση:
- Τρίβω με το χέρι τα μπισκότα ή τα κράκερ και τα βάζω στον πάτο από τα ποτηράκια μου Αν δεν θέλω κράκερ μπορώ να βάλω μαρμελάδα. Αν δεν θέλω να βάλω τίποτα, απλά παραλείπω αυτό το βήμα.
- Βάζω σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και ανακατεύω σε μέτρια, προς χαμηλή φωτιά με ενα σύρμα, για να διαλυθεί και το κακάο και το σιρόπι.
- Όσο ανακατεύω, θα δω πως σιγά σιγά, αρχίζει να πήζει και να κολλάει στο σύρμα.
- Στο σημείο αυτό, μπορώ να συνεχίσω το ανακάτεμα με τη μαρίζ, αν είναι από καλή σιλοκόνη που αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες.
- Αποσύρω από τη φωτιά και με ένα κουτάλι, μεταφέρω μείγμα στα ποτηράκια. Τα αφήνω να κρυώσει. (βεβαία τρώγεται πολύ ωραία και ζεστή)
- Από πάνω διακοσμώ με ό,τι θέλω. Εγώ έβαλα φυτικό γιαούρτι στραγγιστό, ψιλοκομμένες φράουλες και μύρτιλλα και τριμμένο καρύδι.
σημειωσεισ:
- Επειδή το κακάο και το άμυλο ταπιόκας τείνουν να έχουν γρομπαλάκια, ιδανικά, τα κοσκινίζω πριν να τα βάλω στο κατσαρολάκι.