Δικές σας συνταγές

Προζυμένια Σταφιδόψωμα

Μία συνταγή από την Κρήτη, από τη Γεωργία, που τη βρίσκουμε στο Instagram και ως veganincrete.

Προζυμένια Σταφιδόψωμα

Recipe by veganincreteCourse: ΣταφιδόψωμαCuisine: Πρωινό, ΣνακDifficulty: Μέτριο
Τεμάχια

12

ψωμάκια
Προεροιμασία

30

minutes
Ψήσιμο

40

minutes

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 κούπες +3/4 αλεύρι ολικής με γοχ (τα έχω ανακατεμένα σε ένα μπωλ για γρήγορη κι εύκολη χρήση)

  • 1 κούπα σταφίδες (τις μούλιασα και μετά της πέρασα από το μπλέντερ να γίνουν πολτός)

  • 100 γρ. προζύμι

  • Χυμός από 1 πορτοκάλι περίπου 1κούπα

  • 1 φακελάκι μαγιά (προαιρετικά με τη μαγιά μου βγήκαν πιο αφράτα και έμειναν μαλακά μέχρι και 4 μέρες μετά με σκέτο προζύμι προσωπικά μου βγήκαν πυκνά και ελαφρώς σκληρά) ακόμα μαθαίνω το προζύμι

  • 1 κούπα νερό χλιαρό ή φυτικό γάλα

  • 1/4 της κούπας μελάσα (μέχρι 1/3 μετά γίνεται πολύ γλυκό)

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • 1 πρέζα αλάτι

εκτελεση:

  • Αφήνω το προζύμι να ανέβει αφού το έχω ταΐσει και κρατήσει ξεχωριστά όσο χρειάζομαι.
  • Βάζω τη μαγιά με λίγο νερό χλιαρό και την αφήνω να ενεργοποιηθεί.
  • Προσθέτω τα υγρά μου και τη σταφίδα και έπειτα σιγά σιγά προσθέτω το αλεύρι όσο χρειαστεί για να δέσει ένα εύπλαστο ζυμάρι.
  • Το αφήνω να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  • Έπειτα, το κόβω σε όσα κομμάτια θέλω, ανάλογα το μέγεθος που θέλω να έχουν τα σταφιδόψωμα.
  • Τα τοποθετώ στο ταψί και τα αφήνω να φουσκώσουν.
  • Έπειτα τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, ο φούρνος μου είναι υγραέριο και τα έψησα στους 170 για περίπου 35-40’.

H διαδικασία με φωτογραφίες:

IMG_1800-001
IMG_1804
IMG_1805
IMG_1806
IMG_1807
IMG_1811

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x