Κυρίως Μακαρόνια

Μακαρόνια με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας

Μία υπέροχη, κρεμώδης σάλτσα, που γίνεται πολύ γρήγορα και δίνει άλλο νόημα στα μακαρόνια μας!

Jump to Recipe

Όπως έχω ξαναπεί, αυτή την περίοδο, οι κολοκύθες έχουν την τιμητική τους! Από την άλλη, το Αναστασάκι αγαπά τα μακαρόνια, όλων των ειδών! Μπορεί να ξυπνήσει το πρωί και να μου πει: “Μακαλιά, μαμά!”, ποιος ξέρει τι όνειρα έβλεπε! Αποφάσισα λοιπόν, η πρώτη συνταγή για μακαρόνια που θα ανέβει στο μπλογκ, να είναι με βασικό συστατικό την κολοκύθα! Γλυκιά, με κρεμώδη υφή, ό,τι πρέπει για να κάνουμε πολύ εύκολη και γρήγορη σάλτσα, χωρίς να χρειαστούμε κρέμες γάλακτος ή τα πολύτιμα κάσιους!

Υλικά:

  • Πορτοκαλί κολοκύθα: Οφείλει το όμορφο πορτοκαλί της χρώμα στο β-καροτένιο, φυτοχημικό συστατικό με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης Α  βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β2. Επίσης, είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο και φώσφορο. Για τη συνταγή αυτή, θα τη βράσουμε για να μαλακώσει και να μπορέσουμε να την πολτοποιήσουμε. Αν έχετε χρόνο και ήδη αναμμένο φούρνο, μπορείτε και να την ψήσετε, είναι πιο γευστική, ομολογουμένως.
  • Φυτικό γάλα: Χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα, σόγιας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ό,τι γάλα θέλετε. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε γάλα, που το συστήνω για έξτρα γεύση και πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, μπορείτε να κρατήσετε λίγο νερό από τα μακαρόνια, πριν τα στραγγίσετε.
  • Διατροφική μαγιά: Είναι προϊόν φυσικής ζύμωσης ενός συγκεκριμένου ζυμομύκητα, του Saccharomyces cerevisiae. Δεν περιέχει γλουτένη, αλάτι, είναι κατάλληλη από την έναρξη των στερεών τροφών σε ένα βρεφάκι. Πλούσια σε Β12, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Έχει γεύση τυρένια και είναι εξαιρετικό υλικό για παρασκευές όπου θέλεις να αντικαταστήσεις το τυρί. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
  • Ελαιόλαδο
  • Σκόρδο: Αυτή τη φορά, χρησιμοποίησα σκελίδα σκόρδου και όχι σκόνη.
  • Πάστα ντομάτας: Συμπυκνωμένη ντομάτα, που έκανα μόνη το καλοκαίρι. Υπάρχει και στο εμπόριο, φυσικά.

Η διαδικασία βήμα – βήμα:

  1. Ξεφλουδίζω την κολοκύθα και την κόβω σε κυβάκια. Θα είμαι ειλικρινής: γίνεται πιο νόστιμη αν την ψήσεις στον φούρνο, αλλά εγώ προσωπικά, δεν ανάβω πλέον φούρνο για να ψήσω λιγα κομμάτια κολοκύθας, οπότε τα έβρασα για λίγα λεπτά για να μαλακώσουν. Αν ωστόσο, επιθυμείτε, μπορείτε να την ψήσετε. Αν χρησιμοποιήσετε φούρνο, προτείνω να ψήσετε και τη σκελίδα σκόρδου μαζί. Πατώντας εδώ, θα βρείτε και ένα χρήσιμο βιντεάκι για το καθάρισμά της.
  2. Τη σουρώνω, την αφήνω να κρυώσει λίγο και τη βάζω στο μούλτι, μαζί με το σκόρδο, το λάδι και το γάλα. Πολτοποιώ, να διαλυθεί καλά, να μην μείνουν κομματάκια.
  3. Μεταφέρω σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω την πάστα ντομάτας και τη διατροφική μαγιά και τα αφήνω να πάρουν μία βράση και να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  4. Στο μεταξύ, έχω βράσει τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω γάλα, πριν τα σουρώσω, κρατάω λίγο από το νερό τους.
  5. Σουρούνω τα μακαρόνια και τα ρίχνω μέσα στη σάλτσα ή ρίχνω τη σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύω καλά. Αν θέλω, συμπληρώνω και με λίγο φυτικό τυρί.
A81D3894-5611-4104-A1E5-3D3AE50071D0
4EE00FC2-2FC2-406A-A1EF-35FA7D8562A7
62BB9F81-3608-4455-9C2B-1674DAC3587B

Μακαρόνια με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας

Recipe by VeggieSharkCourse: ΚυρίωςCuisine: ΜακαρόνιαDifficulty: Εύκολο
Μερίδεςς

4

μερίδες
Προετοιμασία

10

minutes
Μαγείρεμα

15

minutes

Η σάλτσα είναι επαρκής για ένα πακέτο με μισό κιλό μακαρόνια.

υλικα:

  • 500 γρ. μακαρόνια της επιλογής σας

  • 500 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί (ζυγισμένη πριν τη βράσω)

  • 60 ml. φυτικό γάλα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά

  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας

  • 1/2 σκελίδα σκόρδο

  • Προαιρετικά: Αλάτι, για παιδάκια άνω του έτους

εκτελεση:

  • Βράζω τα μακαρόνια.
  • Κόβω σε κομμάτια την κολοκύθα και τη βράζω για να μαλακώσει.
  • Τη μεταφέρω στον κάδο του μούλτι, μαζί με το σκόρδο, το γάλα και το ελαιόλαδο και πολτοποιώ.
  • Μεταφέρω σε κατσαρολάκι, μαζί με την πάστα ντομάτας και τη διατροφική μαγιά και φέρνω σε βρασμό, σε μέτρια προς χαμηλή φωτια.
  • Αποσύρω και τη ρίχνω μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύω.

σημειωσεισ:

  • Μπορώ αντί να βράσω, να ψήσω την κολοκύθα.
  • Αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω γάλα, μπορώ να βάλω λίγο νερό από τα μακαρόνια.
  • Αν θέλω, ρίχνω και λίγη τριμμένη βίγκαν παρμεζάνα και απογειώνω το πιάτο μου.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x