Δικές σας συνταγές

Κολοκυθο-Muffins

•vegan•αρωματικά•αφράτα•κατάλληλα για μωράκια•

Μία συνταγή από τη Γερμανία , από την Κατερίνα, που τη βρίσκουμε στο Instagram και ως katstone.art.

Κολοκυθο-Muffins

Recipe by Katsone.artCourse: Δικές σας συνταγέςCuisine: Muffins, Κέικ

Για 24 μικρά ή 12 κανονικά muffins ή ένα μικρό κέικ.

υλικα:

  • 400γρ. (Hokkaido) κολοκύθα

  • 150γρ. απύρηνους (βασιλικούς) χουρμάδες

  • 200γρ. γάλα (σόγιας)

  • 1 κ.σ. (μηλόξυδο) ξύδι ή 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι

  • 20γρ. (αλεσμένους) σπόρους chia

  • 60γρ. νερό

  • 50γρ. (ελαιόλαδο) λάδι

  • 300γρ. (Dinkel type 630) αλεύρι 

  • 2 κ.γ. pumpkin spice

  • 1 κ.γ. επιπλέον κανέλα

  • 10γρ. baking powder

  • 5γρ. μαγειρική σόδα

  • μια πρέζα αλάτι

  • Pumpkin spice
  • 4:1:1:1:1 κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, τζίντζερ, μπαχάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένω την κολοκύθα, αφαιρώ τα κουκούτσια, ξεχωρίζω 400γρ. (με την υπόλοιπη φτιάχνω μια ωραία σουπίτσα και τα σαλιγκάρια κολοκύθας που θα βρείτε στο προφίλ μου στο Instagram.
  • Ψήνω στο φούρνο (με τη φλούδα αν βάλω ποικιλίας Hokkaido), μέχρι να μαλακώσει.
  • Καλύπτω τους χουρμάδες με καυτό νερό και αφήνω να μουλιάσουν για περίπου 20 λεπτά.
  • Ρίχνω το ξύδι στο γάλα, ανακατεύω και αφήνω να κάτσει για λίγα λεπτά. Έτοιμο το ξινόγαλα!
  • Αλέθω (αν θέλω) τους σπόρους chia και τους ανακατεύω με το νερό. Αφήνω στην άκρη για λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσουν. 
  • Στο μίξερ μου προσθέτω την κολοκύθα, τους χουρμάδες, το μείγμα με τους σπόρους chia, το ελαιόλαδο και αν χρειαστεί λίγο από το ξινόγαλα. Χτυπάω μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα και μεταφέρω σε ένα μπολ. Προσθέτω το υπόλοιπο ξινόγαλα και ανακατεύω καλά.
  • Σε άλλο μπολ προσθέτω και ανακατεύω καλά το αλεύρι, τα μπαχαρικά, baking powder, μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Προσθέτω τα στεγνά υλικά στα υγρά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν (ΔΕΝ το παρακάνω, για να μη λασπώσουν τα muffins).
  • Μοιράζω το μείγμα στη φόρμα μου (γεμίζω σχεδόν μέχρι πάνω) και ψήνω στους 160C στον αέρα για 20-25 λεπτά περίπου (ελέγχω με οδοντογλυφίδα). Σβήνω τον φούρνο και τα αφήνω μέσα άλλα 10 λεπτά.
  • Βγάζω από τον φούρνο και αφήνω να κρυώσουν προτού ξεφορμάρω.

Σημειωσεισ:

  • Στις παρενθέσεις βλέπετε τα υλικά που έχω χρησιμοποιήσει. Προσαρμόζετε ανάλογα με τα υλικά που έχετε διαθέσιμα.
  • Το αλεύρι Dinkel αντικαθίσταται 1:1 με αλεύρι γοχ. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής, θα πρέπει να αυξήσετε το γάλα κατά 10-20%. 

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x