Μία συνταγή από την Κρήτη, από τη Γεωργία, που τη βρίσκουμε στο Instagram και ως veganincrete.

Pancake μήλο-πορτοκάλι
Course: ΠρωινόDifficulty: Εύκολουλικα:
Χυμό από 1 πορτοκάλι (περίπου 1 κούπα)
Ξύσμα 1 μήλου (περίπου 1/2 κούπα)
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή ό,τι άλευρο θέλετε + μπέικιν (εγώ στο πιάτο έχω ανακατέψει λευκό αλεύρι γοχ + βρώμης +μπέικιν)
1 κ.σ. σπόροι τσία
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Σταγόνες σοκολάτας ή λίγη μαρμελάδα
εκτελεση:
- Στύβω το πορτοκάλι.
- Ξεφλουφίζω το μήλο και το πολτοποιώ.
- Ρίχνω σε ένα μπολ τα υγρά υλικά με τους σπόρους τσία.
- Ρίχνω και το αλεύρι και αναλατεύω. Αν θέλω, βάζω και τα κομματάκια σοκολάτας.
- Ψήνω και από τις δύο μεριές σε αντικολλητικό τηγάνι.
Notes
- Τη μαρμελάδα μπορείτε να τη βάλετε με ένα κουταλάκι πάνω σε μία λαδόκολλα και για λίγο στην κατάψυξη για να είναι πιο εύκολη η χρήση!
H διαδικασία βήμα – βήμα με φωτογραφίες:











