Μπισκότα Σνακ

Baby soft cookies

Τα πιο baby friendly μαλακά μπισκοτάκια, χωρίς ζάχαρη, κατάλληλα για όλη την οικογένεια!

Jump to Recipe

Τα μπισκοτάκια αυτά, είναι τα πιο υγιεινά soft cookies, κατάλληλα για μικρούς και μεγάλους, εφόσον φυσικά, έχουν γίνει οι απαραίτητες εισαγωγές και δεν υπάρχει κάποια αλλεργία σε κάποιο υλικό. Είναι πολύ εύκολα να γίνουν, πολύ μαλακά, με λίγα υλικά, γεμάτα θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες, χάρη στο μυστικό τους συστατικό! Πραγματικά είναι μυστικό, γιατί δεν το καταλαβαίνεις καθόλου πώς υπάρχει!!! Μπορείς να μαντέψεις ποιο είναι αυτό;

Υλικά:

  • Ρεβύθια: Ναι, καλά διαβάσατε και όσοι μας ακολουθείτε καιρό, δεν θα απορήσετε!!! Τα όσπρια είναι πάντως καιρού και συνθηκών! Δεν είναι μόνο για σούπες και σάλτσες! Η ιδέα μου ρθε από μια συζήτηση που είχα στο instagram, που με κάνε να θυμηθώ τις πρώτες μπάρες από ρεβύθια, που διστακτικά είχα φτιάξει πέντε χρόνια πριν και ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ! Δεν καταλαβαίνεις πως τρως ρεβυθι, πιστέψτε με! Άλλωστε, έχουν βουτυρώδες άρωμα και κρεμώδη υφή! Όσο για την θρεπτικότητά τους; Πρωτεΐνες, σίδηρο, σελήνιο και βιταμίνη Β.
  • Αλεύρι βρώμης: Λίγες κουταλιές, για να γίνει πιο μπισκοτένιο το αποτέλεσμα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες και β-γλυκάνες και προτείνω να μην το αντικαταστήσετε με κάποιο λευκό. Παρόλα αυτά, αν χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αλεύρι, βάλτε το σταδιακά. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λιγότερο.
  • Φυστικοβούτυρο: Τα μπισκότα αυτά, σε κάθε μπουκιά, έχουν έντονη την υπέροχη γεύση του φυστικοβούτυρου! Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε όποιο βούτυρο καρπών θέλετε, σε περίπτωση αλλεργιών το αμυγδαλοβούτυρο είναι ασφαλέστερη επιλογή.  
  • Χουρμάδες: Τους αγαπώ, θα μας χαρίσουν για άλλη μια φορά την γλυκιά τους γεύση! Πλούσιοι σε κάλιο, επίσης! Χρησιμοποιώ βασιλικούς χουρμάδες, που δεν χρειάζονται μούλιασμα από πριν. Αν χρησιμοποιήσετε απλούς, θα χρειαστείτε διπλάσια ποσότητα και να τους μαλάκωσετε λίγη ώρα σε ζεστό νεράκι.
  • Ελαιόλαδο
  • Νερό
  • Κανέλα: Χρησιμοποιώ Κεϋλάνης 
  • Προαιρετικά: Εκχύλισμα βανίλιας, κομματάκια σοκολάτας (αν είναι μέσα στη διατροφή σας, εγώ δεν χρησιμοποιώ ακόμη)

Η διαδικασία βήμα-βήμα:

  1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
  2. Βγάζω τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους βάζω στο μούλτι, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι βρώμης.
  3. Πολτοποιώ να γίνουν ένα ενιαίο, κολλώδες μείγμα. Αν χρειαστεί, το κάνω σε δόσεις. 
  4. Το μεταφέρω σε ένα μπολ και ρίχνω και το αλεύρι βρώμης. Στόχος είναι να έχω ένα μείγμα που πλάθεται με σχετική ευκολία χωρίς να κολλάει στα χέρια. Τονίζω, όμως, τη λέξη σχετική, γιατί αν το παρακάνω, θα σφίξει και τα μπισκότα μου δεν θα είναι αρκετά μαλακά!
  5. Με ένα κουτάλι, παίρνω μείγμα και με ελαφρώς λαδωμένα χέρια, πλάθω τη ζύμη πρώτα σε μπαλάκια.
  6. Τα πατάω ανάμεσα στις παλάμες μου και τα κάνω επίπεδα.
  7. Τα τοποθετώ στα ταψί, όπου έχω στρώσει προηγουμένως αντικολλητικό χαρτί και διορθώνω, αν χρειαστεί, το σχήμα με ένα κουτάλι.
  8. Μπορώ να κάνω και σχέδια στη ζύμη, αν θέλω, πιέζοντας ελαφρά, με την πίσω πλευρά του πιρουνιού.
  9. Ψήνω για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  10. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, ή καλύτερα στο ψυγείο, για περίπου μια βδομάδα.

Baby soft cookies

Course: Μπισκότα, Σνακ
Τεμάχια

20

μπισκότα
Προετοιμασία

10

minutes
Ψήσιμο

10

minutes

υλικα:

  • 280 γρ. βρασμένα ρεβύθια

  • 115 γρ. φυστικοβούτυρο

  • 50 γρ. αλεύρι βρώμης

  • 70 ml. νερό

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 6 βασιλικοί χουρμάδες

  • 1/2 κ.γ. κανέλα

εκτελεση:

  • Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το αλέυρι και πολτοποιώ καλά. Αν έχω μούλτι με μικρό κάδο, μπορεί να χρειαστεί να το κάνω σε δόσεις.
  • Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτω και το αλεύρι. Αν θα χρησιμοποιήσω διαφορετικό αλεύρι, από αυτό της συνταγής, το ρίχνω σταδιακά, θέλω ίσα ίσα, να πλάθεται το μείγμα, χωρίς να κολλάει στα χέρια, όχι να σφίξει πολύ όμως.
  • Με ένα κουτάλι, παίρνω μείγμα και με ελαφρώς λαδωμένα χέρια κάνω πρώτα μπαλάκια.
  • Τα πατάω ανάμεσα στα χέρια μου, να γίνουν επίπεδα και τα τοποθετώ σε ταψί, όπου έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνω για 10-12 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μου.

σημειωσεισ:

  • Αντί για φυστικοβούτυρο, μπορώ να χρησιμοποιήσω, ό,τι άλλο βούτυρο καρπών θέλω.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Αρχοντία
Αρχοντία
2 years ago

Καλησπέρα! Θα μπορούσα πιστεύεις να αντικαταστήσω τα ρεβίθια με αλεύρι ρεβιθιου;;;

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x